İstanbullular dikkat: Şiddetli yağış geliyor!

İstanbullular dikkat: Şiddetli yağış geliyor!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, kuzey ilçeleri başta olmak üzere İstanbul ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin kuzey kıyı ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, İstanbul'un kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerine doğru yağışlar şehir merkezine doğru ilerleyecek.

Akşam saatlerinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Yağışların gece İstanbul'dan ayrılması tahmin ediliyor. Bugün de İstanbulluları yağmurlu bir öğleden sonra bekliyor. Hava sıcaklığı ise 21-22 derece civarında seyrediyor. Yağışla birlikte rüzgar etkisini kaybedecek. Yağışın iş çıkışı saatlerinde de etkili olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Bolu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların kuzey ilçeleri başta olmak üzere İstanbul ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin kuzey kıyı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAYNAK HABERTÜRK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.