İşte FETÖ üyelerinin ettiği yemin

İşte FETÖ üyelerinin ettiği yemin

Örgüte katılımın artmasıyla bu yemin metninin yanı sıra yöneticiler tarafından uyulması zorunlu 18 madden oluşan kuralların da getirildiği belirlendi

ÖRGÜTÜN KURULUŞUNDAKİ YEMİN METNİ

İddianamenin en dikkat çeken bölümü de, FETÖ üyelerinin ettiği yemin metni oldu. Yemin metninin, "Gücüm yettiği kadar Kuran'ı hayatıma gaye edineceğime. Kardeşlerime karşı sadakat izinde bulunacağıma. Halkın ve talebe arkadaşların izzet ve onurlarını izzetim ve onurum kadar yükseltmeye çalışacağıma. Kusurlarımın hatırlatılması karşısında memnuniyet ihzar edeceğime. Dahilden ve hariçten gelen bilumum taarruz ve tenkitleri, 'nefsime yapılmış' gibi 'ret' edeceğime. Bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma. Hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri, 'itirazsız' yerine getirmeye çalışacağıma. Kuran'a sadakatten hiçbir surette ayrılmayacağıma. Münferit hareket edip bu kararlara muhalif davrandığım an, ihtiyarımla bu kadrodan kendimi ıskat edip, 'herhangi bir talebe gibi' dershanede vazifeme devam edeceğime. VALLAH - BİLLAH kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin 'La Yen Kati' olmasına, 'CENAB-I HAKKI istişhadda' bulunuyorum" şeklinde olduğu belirlendi.

Örgüte katılımın artmasıyla bu yemin metninin yanı sıra yöneticiler tarafından uyulması zorunlu 18 madden oluşan kuralların da getirildiği belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.