İşte iOS 10'un gizli özellikleri!

İşte iOS 10'un gizli özellikleri!

Apple'ın geçtiğimiz gün WWDC konferansında tanıttığı, mobil cihazlarının yeni işletim sistemi iOS 10'a dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. iOS 10'da Apple'ın duyurmadığı fakat geliştiricilerin keşfettiği çok sayıda gizli özellik bulunuyor.

Bildiğimiz üzere Apple geçtiğimiz günlerde geliştiriciler için WWDC konferansını düzenledi. Bu konferansta Apple mobil cihazlarının işletim sistemi olan iOS'un yeni sürümü olan iOS 10 tanıtıldı.

iOS 10, Eylül ayında iPhone 7'nin tanıtılmasıyla birlikte Apple cihazlarına güncelleme olarak gelecek. Lakin herkesten önce bu deneyimi yaşamak isteyenler Beta sürümünü inidirebiliyor. iOS 10'un genel özelliklerini, hangi telefonlara geleceğini ve Beta sürümünü indirme yöntemlerini aşağıdaki haberimizde açıklamıştık.

Geliştiricilerin söz konusu işletim sistemini test etmesiyle birlikte iOS 10'a dair yeni detaylar da gelmeye başladı. iOS 10'da bazı Android kullanıcılarını kıskandıracak cinsten yenilikler bulunuyor.

İşte o gizli özellikler:

1) Ön bellek silme

Ön bellek sorunu birçok iPhone kullanıcısını adeta çileden çıkarıyor. Şöyle ki; Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağ uygulamalarında dolaştıkça, bu uygulamaların ön belleklerinde göz gezdirdiğiniz paylaşımlar birikiyor. Örneğin 137 MB boyutu olan Facebook'un boyutu ön bellek yüzünden 600 MB'a ulaşabiliyor ve siz bunu silemiyorsunuz çünkü iOS müsaade etmiyor.

İşte iOS 10 ile birlikte bu sorun ortadan kalkıyor. Artık ön bellekleri silerek depolama alanınızı genişletebileceksiniz. Bu yenilik en çok 16 GB iPhone ve iPad kullananları memnun edecek gibi görünüyor.

2) Üst düzey oyun deneyimi

Apple iOS 10'da Metal API'sini bir adım ileri taşıyarak Metal Tessellation'a yer veriyor. Bu yenilik sayesinde oyunlardaki nesneler artık çok daha fazla detay içerebilecek.

Ayrıca oyun cephesindeki bir başka gelişme de Game Center'ın kaldırılması. Oyunlar için merkez görevi gören bu uygulamanın kaldırılması, muhtemelen hiçbir Apple kullanıcısını etkilemeyecektir.

3) Park yeri unutulmayacak

iOS 10'da yenilenen harita uygulamasıyla birlikte aracımızı park ettiğimiz nokta bize hatırlatılacak. Tabii bu özelliği kullanabilmek için aracımızın CarPlay özelliğini desteklemesi gerekiyor.

4) Yenilenen bildirim ekranı

iOS 10'da bildirim ekranı baştan aşağı değişiyor. Artık en üstte bulunan arama çubuğu ve diğer bildirimler dışında başka hiçbir şey görünmeyecek. Ayrıca bildirimleri tek tek veya hepsini tek dokunuşla silebileceğiz.

5) Sekmeleri tek seferde kapatın

Tıpkı bildirim ekranında olduğu gibi artık internet tarayıcısı Safari'de de sekmeleri tek seferde kapatabileceğiz. Safari'deyken ekranın en alt sağında bulunan sekme kutucuğuna uzun süre basılı tuttuğumuzda, tüm sekmeleri kapat işareti geliyor. Buna tıkladığımızda Safari'de kaç sekme olursa olsun kapanıyor.

6) Kilit ekranı sil baştan

iOS 10'da en büyük değişimlerden bir tanesi de kilit ekranında oldu. Artık kilit ekranını sola kaydırdığımızda hava durumu, favori aramalar ve mail gibi istediğimiz öğeleri görebiliyor ve kolayca erişebiliyoruz. Ekranı sağa kaydırdığımızda ise kamera açılıyor.

Ayrıca iOS 10 ile beraber, iPhone 6s kullanıcıları kilit ekranında 3D touch özelliğini kullanabilecek. Böylece gelen bildirimler için daha kolay işlem yapabilecek.

7) Küçük dokunuşlar

iOS 10 bazı küçük dokunuşlarla daha şık bir hale geldi. Bir önceki uygulamaya dönmek için kullandığımız geri tuşu simgesi yenilendi. Ayrıca yıllardır duymaya alışık olduğumuz klavye sesi de değişti. 3D touch ile flaşın şiddetini ayarlama özelliği getirildi. Müzik dinlerken fotoğraf çekme özelliği getirildi. Kameranın açılma hızında iyileştirmeler yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.