İşte Putin'in Türkiye'ye karşı imzaladığı ekonomik yaptırımlar

İşte Putin'in Türkiye'ye karşı imzaladığı ekonomik yaptırımlar

Putin Türkiye'ye yaptırım emrini imzaladı, Ruslar doğlagazı kesecek mi?, Putin hangi yaptırımları imzaladı? Rus turistler gelecek mi?

Putin hangi yaptırımları imzaladı?

Kremlinden yapılan açıklamaya göre; Putin Türkiye'ye karşı özel ekonomik tedbirleri içeren emri imzaladı. Yaptırımların arasında neler var?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladı.  

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin tarafından imzalanan karara göre, Türk kanunları yetkisinde olan bazı kurum ve kuruluşların Rusya’da faaliyet göstermeleri yasaklanırken, Türkiye’den ithal edilen bazı ürünlerin alımının da geçici olarak durdurulacağı veya yasaklanacağı belirtildi.

Karara göre, Rusya’da faaliyet gösteren şirketlerin, 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk vatandaşlarını işe alımına da yasak getirildi.

Açıklamada, yaptırımın halihazırda Rusya’da çalışan Türk vatandaşlarını kapsamadığı, yalnızca 1 Ocak 2016’dan sonra işe alınacak yeni çalışanları kapsayacağı ifade edildi.

Putin, yaptırım paketi kapsamında, Türkiye ile Rusya arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tek taraflı olarak askıya alınması kararı ile Rusya’daki tur operatörlerinin Türkiye’ye tur satışının yasaklanmasını da onayladı.

Ayrıca, Rusya ve Türkiye arasında gerçekleştirilen charter uçuşların da durdurulmasına ve Türk nakliye firmalarının Rusya’daki faaliyetlerinin yanı sıra, Karadeniz ve Azak Denizi'nde Rus deniz sahasında bulunan Türk deniz taşıtları üzerindeki denetimlerin de arttırılmasına karar verildi.  

Açıklamada, Rusya’da oturma izni olan Türk vatandaşlarının ve Rusya’da ikamet eden Türk diplomat ve ailelerinin yaptırım kapsamında olmadığı kaydedilirken, yeni yaptırım kararının kapsamında olmayacak şahıs ve kurumların önümüzdeki günlerde ayrıca açıklanacağı bildirildi.

Haber10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.