İşte Türk Eğitim-Sen Farkı

İşte Türk Eğitim-Sen Farkı

İşte Türk Eğitim-Sen Farkı

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıkalama;

İşte Farkımız…

Bilindiği üzere Kobani eylemlerinde birçok okul yakılıp yıkılmıştı. Bu eylemlere KESK ve DİSK’te destek vermiş, resmi web sayfaları üzerinden üyelerine sokağa çıkıp, kargaşa ve kaosa destek vermeleri için çağrı yapmıştı. KESK ve DİSK’in de destek verdiği sokak eylemleri sonucunda bir çok okul kullanılamaz hale gelmişti. Konfederasyonumuza bağlı Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği ise, sokak olaylarında kullanılamaz hale gelen okulların tadilatı için çalışma başlattı. Umuyoruz ki, Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilciliğimizin başlattığı bu çalışma herkese örnek olur…


ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde Türk eğitim sen ilçe temsilciliği üyelerinden oluşan 25 kişilik ekip kurarak  Doğuda yakılan ve yıkılan okullara karşılık olarak ilçede " Her okul bizim" projesi kapsamında gönüllü olarak okulları tamir edecek.
 
Kötü  durumda bulunan köy okullarındaki okulları onarmaya başlayan 25 kişilik ekip ilk olarak ilçeye 45 km uzaklıktaki Küptepe köyü anaokulunu tamir ettiler. Okulun çatısını onaran ekip daha sonra dış cephesini, kapılarını, pencerelerini boyadıktan sonra okul duvarlarına çeşitli resimler çizdi. 
 
İlçe genelinde ilk etapta kötü durumda olan 10 köy okulunu tespit ettiklerini belirten  gönüllü öğretmenler okullarda yaptıkları çalışmalarda kullandıkları boya ve benzeri malzemelerini kendi bütçelerinden karşılıyor.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Siverek temsilcisi Mehmet Şengönül yaptığı açıklamada şöyle dedi.  Her okul bizim projesi kapsamında hafta sonları okul onarım çalışmalarımız başladı, çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamımız Hamza Erkal'a teşekkür ediyoruz,  Sendika üyesi arkadaşlarımızda yaptığımız toplantılarda yakılan yıkılan okullara karşılık okul onarma kararı aldık, buradan tüm eğitim sendikalarına sesleniyoruz asıl işimiz olan eğitimle ilgilenelim, eğitim seviyemizi daha üst seviyelere taşıyalım" dedi.
 
Gönüllü çalışan öğretmenler adına açıklamada bulunan Dilara Üçler, ilk olarak anaokulumuzu tamir ettik, tüm öğretmen arkadaşlarımızı kampanyamıza davet ediyoruz, eğitim adına bir şeyler yapmaya davet ediyoruz herkesi" dedi.

 
Okulda gönüllü olarak okul tamir timine katılan bayan öğretmenin bebeği ile çalışması dikkat çekti. Uyuyan bebeğini bebek arabasına koyduktan sonra ekipte çalışmalara katılan anne öğretmen dikkat çekti.

Köydeki okullarının onarım işini izleyen minik öğrenciler çalışmaları dikkatlice izledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum