İyilikleri Artırmaya Devam Edeceğiz

İyilikleri Artırmaya Devam Edeceğiz

İyilikleri Artırmaya Devam Edeceğiz

Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, sendikacılığı, iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin izdüşümü olarak gördüklerini ifade ederek, “Şimdiye kadar yaptığımız gibi şimdiden sonra da aynı kararlılıkla iyilikleri artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ankara 1 No’lu Şubemiz, divan toplantısını Çankaya İMKB Kız Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, “Sizden biriniz bir kötülük, haksızlık, zulüm gördüğünde onu eliyle düzeltsin, gücü yetmiyorsa dili ile düzeltsin, buna da gücü yetmiyorsa kötülüklere kalbiyle buğz etsin” diyen inancın müntesipleri olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Kalbiyle buğz eden genellikle örgütsüz kitledir. Olaylar karşısında tarafı belli olan ama olaylara yön veremeyenlerdir. Eli ile düzelten icra makamı, dili ile düzelten ise ilmiye sınıfıdır. Bir nevi rica makamıdır. Sendikalar ise dili ile düzelten örgütlü ve en etkili kesimdir. Özlük ve özgürlük mücadelemizde aldığımız mesafeleri örgütlülüğümüze borçluyuz. Hiçbir şey ‘Sır Kapısı’-‘Kalp Gözü’ mantığı ile kendiliğinden gerçekleşmiyor. Fiili dua ile adım atmakla, kararlılık göstermek ve sebat etmekle gerçekleşiyor. Gayreti ortaya koyduktan sonra duaları ile destekleyenlerin, başarımız için el açanların katkısını asla inkâr etmiyoruz.”

“Geçmişin tortularından kurtuluyorsak; katsayı, üniversitelerde kılık kıyafet sorunu, din eğitimine getirilen engeller, kesintisiz eğitim dayatması, Milli Güvenlik Dersi adı altında eğitimde sürdürülen askeri vesayet gibi can yakan konuları geride bırakıyorsak, bunların kendiliğinden gerçekleşmediğini de biliyor olmamız lazım” diyen Yalçın, “Çalışma hayatındaki militarist uygulamalar da, kamusal alan yalanı da bizler sayesinde bitecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Ali Yalçın, sendikal hayata, kamu çalışanlarına ‘Toplu Sözleşme Hakkı’nı kazandıran sendika olarak ilk toplu sözleşme taleplerinin arkasında durduklarını, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme sorunu çözülmediği için, işçiler 3+3’e imza attığı halde kamu çalışanları adına 4+4’e imza atmadıklarını vurgulayarak, “Mutabakatsızlığa rağmen eğitim hizmet kolunda 18 maddelik kazanım elde ettik. Memur-Sen’in 2009 kazanımlarını dikkate almazsanız, yıllardır yetkili olarak ‘Toplu Görüşme Masası’na oturanların toplam kazanımı 18 maddeyi bulmamaktadır. Mutabakatsızlığı fırsata çevirmeye ve el ovuşturmaya çalışanların elleri boş çıkmıştır. Ek ödeme mücadelemiz ise eninde sonunda amacına ulaşacaktır. Sendika olarak bu konudaki ısrarımızdan vazgeçmiş değiliz” diye konuştu.

Kazanımların, örgütlü olanların ‘örgütlü-örgütsüz’ herkese ikramı olduğunu dile getiren Yalçın, şunları kaydetti: “Örgütsüz olup kalbi bizimle olanlara gelince, onları davete devam edecek ve güç birliğimizi büyütmeye çağıracağız. Kalbi bizimle olanların kalıbının da bizimle olması için örgütlülüğün gücünü anlatmayı sürdüreceğiz. Şube Divan Kurulu olarak bu konuda sizlere çok önemli görevler düşmektedir.”

Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Kır ise, yaptıkları alan taramalarında 4+4+4 yeni eğitim sistemine ilişkin uygulama ve işçilik hataları yüzünden kendilerine dert yananların bulunduğunu belirterek, “Eleştirilen konularla ilgili biz önerilerimizi yasalaşma sürecinin hemen peşinden Bakanlığa sunduk. Yapılan bazı işlerin bizim önerilerimizle uzaktan yakından alakası yok. Bunlara doğru diyecek değiliz. Biz, doğru kimden gelirse gelsin, doğru; yanlış da, kimden gelirse gelsin, yanlış deriz” ifadelerini kullandı.

60 aylık çocukların 1. sınıfa kabulünün mevcut altyapı açısından uygun olmadığını dile getirdiklerini söyleyen Kır, lisenin zorunlu hale getirilmesini ve ikinci dört yılda açıktan tamamlama seçeneğinin olmamasını, öğretmenlerin tayinleriyle ilgili planlama hatalarını eleştirdiklerini ifade ederek, “Çözüm önerilerimizi sunduk ama Bakanlık rötarlı olarak bizim dediğimiz noktaya geliyor” diye konuştu.

Sistemi özü itibarıyla eleştirenlerin azınlıkta olduğunu, eleştirilerin uygulamaya ilişkin hatalarda yoğunlaştığını belirten Mustafa Kır, sözlerini şöyle tamamladı: “Yoksa yeni sistemde Kuran-ı Kerim, Siyer, Temel Dini Bilgiler, İHL’lerin orta kısımlarının açılması gibi konularda halkın memnuniyeti söz konusu, halkın taleplerine direnenler olsa da… Çankaya’ya niçin bir İmam-Hatip Lisesi açılamıyor anlamış değiliz. 3 bin nüfuslu yerlerde bile açıldığı halde onca başvurumuza rağmen bürokratların teennisi temenniye dönüştü. Bakanlığı bu konuda harekete geçmeye çağırıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.