İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR

Üniversitemizin aşağıda belirtilen kadrolarına 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz Senatosunca belirlenerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru, Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları uyarınca Öğretim Üyeleri alınacaktır.

No

Birim

Bölüm

Anabilim Dalı

Unvan

Drc.

Adet

Nitelik

1

İ.İ.B.F.

Maliye

Mali Yönetim

Profesör

1

1

Lisans ve Doktora derecesini Maliye Bölümünden almış olmak, Devletlerin Mali Rolü, Vergi Uygulamaları, Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları, Yoksulluk ve Küresel Kamusal Mallar alanlarında çalışmaları bulunmak.

2

İ.İ.B.F.

İşletme

Üretim Yönetimi ve Pazarlama

Doç. Dr.

1

1

Doktora derecesini İşletme Bölümü Sayısal Yöntemlerden almış olmak, Teknoloji Madenciliği ve Teknoloji Politikaları üzerine çalışmaları bulunmak.

3

İ.İ.B.F.

Uluslarası İlişkiler

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği

Yrd. Doç.

3

1

Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olmak, Avrupa Çalışmaları alanında Doktora yapmış olmak ve Avrupa Birliği alanında çalışmaları bulunmak.

4

İ.İ.B.F.

İktisat

İktisat Politikası

Yrd. Doç.

2

1

Lisans ve Doktora derecesini İktisat Bölümünden almış olmak; Asgari Ücret, Eşitsizlik, Yoksulluk, Gelir Dağılımı, Kamu Politikaları ve İktisadi Gelişme alanlarında çalışmalarda bulunmak ve yayınları olmak.

5

Tıp

Dahili Tıp Bilimleri

Fiziksel tıp

Profesör

1

1

Nörolojik Rehabilitasyon alanında çalışmalar yapma ve İnvazif Olmayan Beyin Stimülasyonu konusunda yurt dışı deneyimi olması

6

Tıp

Dahili Tıp Bilimleri

Halk Sağlığı

Doç. Dr.

1

1

Halk Sağlığı uzmanı olmak, İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitici Belgesi olması, Sağlık Bilgi Sistemleri Temel Sertifikası olması.

7

Tıp

Temel Tıp Bilimleri

Anatomi

Yrd. Doç.

1

1

Anatomi Doktorası yapmış olmak. Vasküler Yapıların Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi ile Morfometrik Analizi konusunda çalışma yapmış olmak

8

Tıp

Temel Tıp Bilimleri

Anatomi

Yrd. Doç.

1

1

Anatomi uzmanı olmak. Kök Hücre ve Nöronal Rejenerasyon konusunda yayınlanmış çalışması olmak

9

Tıp

Dahili Tıp Bilimleri

Kardiyoloji

Yrd. Doç.

1

1

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası olmak. Kardiyo-onkoloji alanında yayınlamış uluslararası çalışmaları olmak

10

Tıp

Cerrahi Tıp Bilimleri

Üroloji

Yrd. Doç.

1

1

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası olmak, Testiküler Kriyoablasyon alanında yayınlanmış deneysel model çalışması olmak.

11

Tıp

Dahili Tıp Bilimleri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yrd. Doç.

4

1

"Neonatoloji Yan dal uzmanı olmak ve Minimal İnvaziv Sürfaktan Tedavisi konusunda yayınlanmış çalışması olmak"

12

S.B.B.F.

Felsefe

Felsefe Tarihi

Doç. Dr.

1

1

Hikmet ve Vahiy İlişkisi alanında çalışma yapmış olmak. Ahlak Felsefesindeki Güncel Konular ile ilgili yayın yapmış olmak. Dinin Kökeni Meselesine ilişkin yayınları olmak. Felsefenin Temel Meselelerine ilişkin çalışması olmak

13

Mühendislik ve Mimarlık

Harita Mühendisliği

Fotogrametri

Yrd. Doç.*

4

1

Doktorasını GPS Zaman Serilerinin Analizi konusunda yapmış olmak ve Uydu Görüntülerinden Sayısal Yükseklik Modeli Üretilmesi ve Analizi konusunda çalışmaları bulunmak

14

Mühendislik ve Mimarlık

Biyomedikal Mühendisliği

Doku Mühendisliği

Yrd. Doç.*

5

1

Kimya Mühendisliğinde Doktora yapmış olmak, Biyoenformatik, Sistem Biyolojisi ve Biyolojik Ağ Yapıları konularında çalışmalar yapmış olmak

15

Mühendislik ve Mimarlık

Mühendislik Bilimleri

Mühendislik Bilimleri

Yrd. Doç.*

3

1

Fizik Bölümü Lisans Yüksek lisans ve Doktora diplomasına sahip olmak,

16

Turizm

Turizm İşletmeciliği

Yrd. Doç.*

3

1

İşletme alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Şirket İmajı, Müşteri Sadakati, Entelektüel Sermaye konularında çalışma yapmış olmak

17

Diş Hekimliği

Klinik Bilimleri

Ortodondi

Yrd. Doç.

1

1

Ortodonti Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak, TÜBİTAK destekli projede çalışmış olmak. Forsus Apareyinin Etkilerini Stereofotogrametri ile İncelenmesi konusunda çalışmış olmak, Sınıf II Supdivision da Ark Asimetrisinin 3 Boyutlu Dijital Model ile Uzun Dönem Değerlendirilmesi konusunda yayın yapmış olmak, Kanıta Dayalı Diş Hekimliği konusunda eğitimli olmak.

18

Su Ürünleri

Su Ürünleri Temel Bilimleri

İç Sular Biyolojisi

Doç. Dr.

1

1

"Lisansüstü çalışmalarını Balık Genetiği üzerine yapmış olmak. Doçent unvanını Su Ürünleri alanında almış olmak. Türkiye İç Sularındaki Sazansı Balık Türlerinin Moleküler Sistematiği konusunda çalışmaları ve uluslararası yayınları bulunmak"

19

Su Ürünleri

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

Avlama Teknolojisi

Yrd. Doç.

3

1

Ticari ve Rekreasyonel Yengeç Balıkçılığı ve Ekolojisi konusunda Doktora yapmış, bu konuda çalışmaları olmak ve bu konuda en az 3 yıl yurtdışı deneyimli olmak.

20

Su Ürünleri

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

İşleme Teknolojisi

Yrd. Doç.

3

1

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Alanında Doktora Yapmış olmak, İşlenmiş Su Ürünlerinde Biyojenaminler ve Nitrosaminler Üzerine Çalışmalar Yapmış olmak.

DİĞER ŞARTLAR:

1 - 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak gerekir.

2 - Profesör ve Doçent kadrosuna atama daimi statüde yapılacaktır.

3 - Yabancı ülkelerden alınan diplomaların ilgili Kurumdan denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

4 - Tıp Fakültesine ait kadrolara başvuracak Öğretim Üyesi adaylarının "Tıp Doktoru" olması zorunludur.

5 - Profesör kadrolarına başvuracaklar, dilekçelerinde başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim Dalını ve İlan numarasını belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosya ve 6 adet CD'yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapılacaktır.

6 - Doçent kadrosuna başvuracaklar, dilekçelerinde başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim Dalını ve İlan numarasını belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosya ve 4 adet CD'yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapacaklardır.

7 - Yardımcı Doçent kadrolarına Başvuracaklar dilekçelerine başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim Dalını ve İlan numarasını ve sınava gireceği yabancı dilini belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosya ve 4 adet CD'yi ekleyerek İlgili Birimlere şahsen başvuru yapacaklardır. Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran adayların merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alınmış olsa bile, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizde ayrıca yapılacak olan yabancı dil sınavında başarılı olmaları şarttır.

8 - Bir Üniversitede Profesör kadrosuna atananlar Doçent, Doçentlik unvanını alanlar Yardımcı Doçent kadrosuna başvuramazlar

9 - İlan tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. İletişim bilgileri ve ilgili mevzuat http://personel.ikc.edu.tr sitemizde bulunmaktadır. Üniversitemiz Senatosunca belirlenen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru, Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları'na Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın http://personel.yok.gov.tr/AtanmaKriter/ internet sitesinden de ulaşılabilmektedir.

* Bu ilana İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olduğunu belgelendirenler başvurabilir.

Not: Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların(daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.