Kabinede 8 bakan değişecek

Kabinede 8 bakan değişecek

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın partiye dönmesiyle birlikte yapılacağı iddia edilen "kabine revizyonu"nun 7 -8 bakana kadar ulaşabileceğini iddia etti.

Söz konusu iddiasını Ak Parti kulislerine dayandıran Çevikcan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 2019'a kadar bütünüyle yeni sisteme hazır bir hükümet ve Ak Parti inşaası gerçekleşecek" diye yazdı.

Serpil Çevikcan'ın "Üç partinin yol haritası" başlığıyla yayımlanan (22 Nisan 2017) yazısı şöyle:

İKTİDARIN YOL HARİTASI

Bir yandan bu süreç devam ederken diğer yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partiye dönecek olması nedeniyle bir dizi adım atılması gerekiyor.

 

Genel başkanlık değişimi kısa vadede yaşanmayacak olsa da partiye dönen Erdoğan'ın toplantılara başkanlık etmekten tam yetkili karar verici olmasına kadar uzanan fiili bir değişim dönemi kısa süre içerisinde gerçekleşecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajını verdiği "kabine revizyonu" da bu kısa süre içerisinde atılacak diğer adımlardan.

Kulislerde 7-8 bakana kadar ulaşabilecek bir revizyon konuşuluyor.

 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 2019'da geçilecek olsa da Ak Parti, sistemi fiilen tüm bu adımlarla yaşama geçirmiş olacak.

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 2019'a kadar bütünüyle yeni sisteme hazır bir hükümet ve Ak Parti inşaası gerçekleşecek.

Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.