Kabinede sulu sütlü atışma

Kabinede sulu sütlü atışma

REFERANDUM tartışmaları arasında birçok renkli kulis haberi kaynayıp gidiyor. Bugün size Ankara kulislerindeki o renkli haberlerden birini aktaracağız. Başrol oyuncuları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Ero

Belki duymuşsunuzdur: Faruk Çelik, bir Bakanlar Kurulu toplantısında tarımsal sulamayı gerekçe gösterip Devlet Su İşleri'nin kendi bakanlığına bağlanmasını istiyor. Eroğlu ise "Onların işi çok fazla. Suyla değil, sütle uğraşsınlar" diyerek tepki gösteriyor.

TARLAYA KADAR SİZİN

Eroğlu'nun tepkisiyle tartışma kapandı sanıyorduk ama konu bir sonraki Bakanlar Kurulu toplantısında yine gündeme gelmiş, hatta Cumhurbaşkanlığı'nda konuşulmuş. Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan, takip eden polemiğin izini sürdü ve şu bilgilere ulaştı:

Bakanlar Kurulu toplantısında söz alan Faruk Çelik, "DSİ'nin bizim bakanlığa bağlanması konusunda bir açıklamam yok. Biz sadece tarlanın başına kadar suyu Orman Bakanlığı yönetsin, tarlanın içindeki suyu ise biz yönetelim istiyoruz" diye serzenişte bulundu. Bu sözler üzerine gözler, bu düzenlemeye açıktan itiraz eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na çevrildi. Eroğlu, Çelik'e tek bir cümle ile yanıt verdi ve "Süte su katmayalım lütfen" dedi. Bu sözler, Bakanlar Kurulu toplantısında kahkahalara neden oldu. Çelik, toplantı sonrasında yanına gittiği Eroğlu ile kucaklaşınca çekişme orada son buldu.

İki bakan arasında, esprilerle gelişen ancak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geri adım atmaya hiç niyeti olmayan bu diyalog, Cumhurbaşkanlığı'na taşındı. İki bakanın karşılıklı atışmasından hoşlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuyu özellikle açtı.

BEŞTEPE YANSIMASI

Toplantıdan sonra verilen yemekte söz alan Soylu, Erdoğan'a dönerek "Efendim, Faruk Bey, 'DSİ bize bağlansın' deyince Şanlıurfa'da büyük coşkuyla karşılanmış ve uzun konvoylar yapılmış" dedi. Bakanların gülüşmeleri üzerine Erdoğan, "Hayırdır" diye sordu. Bunu fırsat bilen Eroğlu, derhal sözü alarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'le son üç hafta içerisinde yaşananları özetledi. "Efendim ben de kendisine 'Süte su katmayın' dedim" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuyu gülerek dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da "İyi demişsin" diyerek noktayı koydu.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.