Kahvaltı yapan çocuklar okulda daha başarılı

Kahvaltı yapan çocuklar okulda daha başarılı

Yapılan yeni bir araştırmaya göre okula gitmeden önce kahvaltı yapan çocuklar, derslerinde çok daha başarılı oluyor.

Cardiff Üniversitesi’nde yapılan yeni bir sağlık araştırmasında kahvaltı yapan çocuklar ve eğitimsel kazanımlar arasında direkt ve pozitif bağ olduğu kanıtlandı.

Çalışmada denek olan öğrencilerden 24 saat içinde yedikleri ve içtikleri her şeyi listelemeleri istendi. Çocukların kahvaltı alışkanlıkları daha sonra notları ve testlerden aldıkları sonuçlar ile karşılaştırıldı. Araştırmada okula gitmeden önce kahvaltı eden 11 yaş civarındaki çocukların, etmeyenlere göre sınavlarda ortalamanın üzerinde dereceler elde ettiğini ortaya koydu.

Sonuç olarak, iyi ve sağlıklı bir kahvaltı (süt ürünleri, mısır gevreği, meyve ve ekmek) yapan çocukların eğitim performansı artarken, şekerlemeler ya da diğer abur cuburlarla kahvaltıyı geçiştirenlerin (ki her 5 çocuktan biri böyle yapıyordu) durumu bu kadar pozitif değildi.

Çalışmanın baş yazarı Hannah Littlecott şöyle diyor: “Kahvaltı tüketimi genel sağlık sonuçları, konsantrasyon ve bilişsel işlevler ile ilişkili olmasına rağmen, akademik başarı ile olan ilgisine şu ana kadar kanıt gösterilmemiştir. Okullarda çocuk sağlığının iyileştirilmesi için doğru zaman ve kaynak yaratmak, istenmeyen bir saptırma olarak görülebilir, sadece eğitime odaklanılmak istenebilir. Ama sağlık iyileştirme müdahalelerine direnç göstermek sağlık ve eğitim arasında açık bir sinerji yaratır. Okullar bu sorumluluğu da üstüne almayı bilmelidirler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.