Kamil Aydoğan: Okullar İdarecileri Kadardır!

Kamil Aydoğan: Okullar İdarecileri Kadardır!

Biz neden sürekli olarak okulumuzdaki sorunları çözmek için uğraşıyoruz? Bırakalım da artık onlar düşünsün.

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti 10. Yılında Kızılcahamam’da kamp yaptı. Kamptan okullarda aidat toplandığı ile ilgili şikayetler milletvekilleri tarafından MEB Bakanına söylendi. Bu durum Başbakana yansıdı.

Bu olayın üzerine bugün Ankara MEM tarafından MEB Şura salonunda ilkokul ve anaokulu müdürlerine bir dizi kısa eğitim verilmiştir. Eğitimin ardından Ankara İl MEM müdürü Kamil AYDOĞAN yaklaşık 1 Saati aşkın konuşma yapmıştır. Konuşma sonunda idarecilerin aklında kalan birkaç cümle şudur:

1-Benim söylediğim her şey yapılacak.

2-Asla aidat, bağış ve anasınıfları için belirlenen ücretin üstünde ücret almayın.

3-İletişim Bilgi Sistemine rutin dışı her konu girilsin.Her şeyden haberim olsun.

4-İnisiyatif alın.

5-İlkokul ve anaokullarının bütçesi olmamasına rağmen (Anaokullarında velilerden belirli bir miktar ücret alınır.)okullarda para yetmiyorsa yönetici okulu yönetemiyor demektir.

Bu cümleler maalesef İl Müdürü Kamil AYDOĞAN’ın sorumlusu olduğu okullarından haberi olmadığını gösteriyor. Haberi olsaydı 3 ayda bir okullara verilen 500 TL’nin, okulların sadece sıvı sabun ihtiyacını gidereceğini bilirdi Kamil Bey. İdareciler o parayla okulları yönetiyorsa ve Kamil Beye bu okulların temizliğiyle ilgili olumsuz bir durum yansımıyorsa Kamil Beyin idarecilere teşekkür etmesi lazım.

Toplantıda idarecilerin gururuyla oynanmıştır. İdareciler bu durum karşısında ses edememişler ve üzüldükleri yanlarına kar kalmıştır.

İdareciler olarak acil olarak yapılacak şudur:

Tüm idareciler okullarının bağlı oldukları müdürlüklere, okullarının tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için ivedilikle talep yazısı yazsınlar. Yazılarında taleplerinin ayni veya nakdi olarak karşılanmasını istesinler. Bundan sonraki dönemde okulun her ihtiyacı için aynı şeyi tekrarlasınlar.

Artık “Kol kırılır yen içinde kalır.” Demeye gerek yok nasılsa
 

Akın ERMEZ

personel meb

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum