Kamu Görevlilerinden Bazılarına Kahvaltı Yardımı

Kamu Görevlilerinden Bazılarına Kahvaltı Yardımı

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bazı personele kahvaltı yardımı da yapılmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bazı personele kahvaltı yardımı da yapılmaktadır.

 

Kamu görevlilerine kahvaltı yardımı yapılmasına ilişkin herhangi bir düzenleme söz konusu olmamakla birlikte, toplu sözleşmelere konulan hükümlere istinaden, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren bazı personelin bu yardımdan yararlanması mümkün olabilmektedir.

Konuya ilişkin ilk belirlemeye, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 1 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan Kararında yer verilmiştir. 2013 yılını da kapsayan toplu sözleşmede, TRT’de görev yapan bazı personele 1 Temmuz 2012’den itibaren kahvaltı yardımı yapılması kararlaştırılmış.

2012-2013 yıllarında

2012 yılında imzalanan ve 2013 yılını da kapsayan toplu sözleşmenin “kahvaltı yardımı” başlıklı düzenlemesi; 1/7/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün devamlılık stüdyolarında, Haber ve Spor Yayınları Dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında ve radyolarında saat 06:00 nöbetine gelen personele, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla sabah kahvaltısı verilmesine hükmetmiştir.

2014-2015 yıllarında

2013 yılında imzalanan ve 2014 ile 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede de “kahvaltı yardımı” başlıklı bir madde yer almıştır. Toplu sözleşmenin ilgili maddesinde, 2012 yılında imzalanan toplu sözleşmede yer alan hükme aynı şekilde yer verilmiştir.

2016 yılı ve sonrası

Toplu sözleşmelerde kahvaltı yardımı yapılacağı kararlaştırılan personele bu yardımın sürekli olarak ödenmesi konusunda herhangi bir başka mevzuat düzenlemesi yapılmamıştır.

Toplu sözleşmenin kahvaltı yardımı ödenmesine imkan veren düzenlemesinin de 31 Aralık 2015 tarihine kadar hüküm ifade edecek olması nedeniyle, kahvaltı yardımının 2016 ve sonrasında da yapılabilmesi için yıl sonuna kadar konuya ilişkin gerekli mevzuat düzenlemesinin yapılması ya da bu yıl imzalanacak olan toplu sözleşmeye, önceki toplu sözleşmelerde olduğu gibi kahvaltı yardımı yapılmasına imkan veren bir hükme yer verilmesi gerekecektir.

Diğer kurumlarda göreve erken gelen personel

TRT’nin bazı birimlerinde saat 06:00 nöbetine gelen personele kahvaltı yardımı yapılması uygulamasının, diğer kurumlarda görevleri gereği sabah erken saatlerde işe başlayan personel için de yapılması gerektiğini memurunyeri.com olarak değerlendirirken, kamu çalışanları arasında kahvaltı yardımı verilmesi konusunda yapılan ayrımın toplu sözleşmede yer almasının ise toplu sözleşme ruhuna uygun düşmeyeceğini düşünmekteyiz.

 


memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.