Kamu Görevlilerine Tatil İkramiyesi Talebi

Kamu Görevlilerine Tatil İkramiyesi Talebi

Yaşanan terör olayları ve Rusya krizi sonrasında zor günler geçiren turizmciler, kamu görevlilerine turizm teşviki verilmesini istedi.

Yaşanan terör olayları ve Rusya krizi sonrasında zor günler geçiren turizmciler, kamu görevlilerine turizm teşviki verilmesini istedi.

Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere siyasilere bir mektup gönderen TÜRSAB, turizm sektörünün zor günleri atlatması için önerilerde bulundu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan hasar tespit raporunda, turizm sektörünün bu yılı hasarsız atlatabilmesi için, kamu görevlilerinin tatil masrafının bir kısmının devlet tarafından karşılanması, agresif bir tanıtım atağına geçilmesi, iç turizmi destekleyen kampanyalar düzenlenmesi, turizmde KDV oranın yüzde 8’e düşürülmesini istedi. Raporun özeti ve çözüm önerileri ise TÜRSAB tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a gönderildi.

Raporda turiz sektörünün toparlanabilmesi için yer alan öneriler şöyle sıralandı:

- Kamu çalışanlarının yaz tatillerini otellerde geçirmeleri konusunda teşvik verilmeli. Tatil bedelinin bir bölümü devlet tarafından tatil primi olarak karşılanmalı.

- Devlet-özel sektör işbirliğinde yurtdışı tanıtım kampanyaları gerçekleştirilmeli, bu çalışmalar pazar bazında etkili bir plan çerçevesinde yapılmalı, agresif bir tanıtım atağına geçilmeli.

- İç pazarı hareketlendirmek için erken rezervasyon kampanyası etkili yapılmalı, 2016 yılı boyunca iç turizmi destekleyen çeşitli kampanyalar düzenlenmeli.

- Kruvaziyer turizminin desteklenmesi için Yenikapı Miting Meydanı’nın bir bölümü kruvaziyer limanı haline getirilmeli.

- Tüm turizm hizmetlerinde KDV oranı yüzde 8’e düşürülmeli, SGK primlerinde 2016 yılına özel indirim sağlanmalı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.