Kamu-Sen'den Kerkük Eylemine Tam Destek

Kamu-Sen'den Kerkük Eylemine Tam Destek

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu olarak, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ankara Güven Park’ta düzenlenen, “Ay Yıldıza Sahip Çık, Türk Yurdu Kerkük’te Yaşanan İşgale Göz Yumma” eylemine destek verdik.

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu olarak, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ankara Güven Park’ta düzenlenen, “Ay Yıldıza Sahip Çık, Türk Yurdu Kerkük’te Yaşanan İşgale Göz Yumma” eylemine destek verdik.

Güven Park’ta Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Genel Başkanımız İsmail Koncuk il dışında olması nedeniyle katılamazken, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanımız İlhan Koyuncu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanımız Şerafeddin Deniz, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanımız Ahmet Demirci, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Başkanlarımız, üyelerimiz ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“Kerkük Türk’tür Türk kalacak” sloganlarının atıldığı eyleme yüzlerce vatandaşımız da destek verirken, Türk yurdu olan Kerkük’teki işgale ve zulme hep bir ağızdan “Dur” denildi.

ABBAS TÜRKMEN: BÖLGEDEKİ GİDİŞE ARTIK DUR DENİLMELİ

Kerkük’te yaşananlara ilişkin basın açıklaması yapan Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Abbas Türkmen, “Atılan bu adımlar yıllarca birlikte yaşamakta çeşitli ırklara mensup insanlar arasında ayrım ve nefret uyandırmaktan öteye gitmemekte ve bölgenin demografisini değiştirme çabalarının bariz bir örneği olmakla kalmayıp düpedüz birkışkırtma ve provokasyondur” dedi.

1. Körfez savaşıyla birlikte bölgede kargaşanın hakim olduğunun altını çizen Türkmen, “Güneyde Şiiler ayaklanırken Kuzeyde de Peşmerge grupları Kerkük'e yerleşmeye giriştiler. 18 Mart 1991 günü Kerkük'e giren Peşmergeler tapu ve nüfus dairelerini talan ederek pek çok vesikayı yaktılar yok ettiler ve önlerine çıkan bir fırsatı değerlendirerek bugünkü fiilî durumun temelini işte o günlerde atmışlardı” dedi.

Abbas Türkmen açıklamasında; “Bugün Kürdistan Yurtseverler Birliği ( KYB ) Partisine mensup birden çok tarafın maşası olan Vali Necmeddin KERİM bir karar alarak sanki Kerkük Kürdistan Bölgesel Hükümetine bağlı bir ilmiş gibi Resmi Kurum ve Kuruluşların gönderinde Irak Bayrağının yanında Kürdistan bayrağının da asılmasını emretmiştir. Sayın Vali bununla da yetinmeyip Kürtçenin bir resmi dil olarak yazışmalarda da kullanılmasını buyurmuştur.

Atılan bu adımlar yıllarca birlikte yaşamakta çeşitli ırklara mensup insanlar arasında ayrım ve nefret uyandırmaktan öteye gitmemekte ve bölgenin demografisini değiştirme çabalarının bariz bir örneği olmakla kalmayıp düpedüz bir kışkırtma ve provokasyondur.   

Buradan Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başkanı Sayın Mesut Barzani’ye sesleniyoruz, bu çirkin çabalara dur demesi gerektiği düşüncesindeyiz, Her fırsatta kendisini Türk dostu olarak ifade etmekte samimi ise lütfen bu kural tanımaz Valinin haddini bildirmesi gerekir. Aynı şekilde her zaman Irak Türklerinin yanında yer alan Değerli Hükümetimizden de bu olaya el atmasını ve Barzani Hükümeti nezdinde gerekli olan girişimlerde bulunması gerektiği kanaatindeyiz.  

Irak anayasasında; halkının tamamı Türk olan ancak çeşitli vesileler ile bu yapısını değiştirmeye çalışan geçmişte Baas Partisi Saddam Rejimi ve daha sonradan bölgeyi zorla ele geçirmeye çalışan Kürt gruplarının bütün bu çabalarına rağmen bu bölgenin statüsü henüz belirlenmiş değildir. Bundan dolayı da asil sahipleri dışında hiçbir taraf veya kimsenin bu bölgeye hakimiyet kurmasına izin verilmemesi gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Telafer, Musul, Erbil ve Kerkük’ün kendisi için ne kadar önem taşıdığının bilinci içerisindedir, zaman zaman gerek diploması gerekse askeri alanda atılan adımlar bunun bir göstergesidir. Biz Üç Milyondan fazla bir nüfusa sahip Irak Türkleri olarak Yüce Devletimizden ve başımızda bulunan Kıymetli Hükümetimizden bu gidişe dur demenin zamanı geldiğini buradan haykırmak istiyoruz. Daha önceden bizlere uzatılan merhamet ve soydaşlık elinin bir kez daha uzatılmasını istirham eder, Türkmeneli siyasi partileri ve milletvekillerinin bu hususta almış oldukları kararları Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi olarak desteklediğimizi de buradan ilan etmek isteriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.