Kamu-Sen'den Ömer Halisdemir Öğrenci Yurdu

Kamu-Sen'den Ömer Halisdemir Öğrenci Yurdu

Türk Eğitim-Sen tarafından 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında Ankara'da faaliyete girmek üzere yapımına başlanan ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı bütün sendikalarımızın tamamının hizmetine sunulacak olan kız ve erkek öğrenci yurdunun temel atma töreni büyük b

Türk Eğitim-Sen tarafından 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında Ankara'da faaliyete girmek üzere yapımına başlanan ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı bütün sendikalarımızın tamamının hizmetine sunulacak olan kız ve erkek öğrenci yurdunun temel atma töreni büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

Öğrenci yurdumuzun temel atma törenine, başta Genel Başkanımız İsmail Koncuk olmak üzere, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Genel Merkez yöneticilerimiz, şube Başkanlarımız, üyelerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

KONCUK: ÖMER HALİSDEMİR İSMİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ TEMSİL ETMEKTEDİR
Öğrenci yurdumuzun temel atma töreninde katılımcılara seslenen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Bugün camiamız tarihi bir güne şahitlik etmektedir. Gücümüz neye yetiyorsa bundan sonra da Allah nasip ederse başka illerde de benzeri faaliyetleri yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi. Koncuk, “Yıllardır camiamızın özlem duyduğu geçte olsa bugün hep birlikte başlatma imkanı buluyoruz. Şu anda burada bulunan ve bulunamayan  arkadaşlarımız yıllardır bizim evlatlarımıza, genlerimize hitap edecek bir öğrenci yurdu özlemi içerisindeydi.  Bugün ilk adımını burada hep birlikte atmış olduk.  Bugün camiamız tarihi bir güne şahitlik etmektedir. Buna vesile olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü zihnen bir hazırlık yapmadan, gönül olarak bu işi istemeden bir başarıyı hiç kimse elde edemez. 

Bu yönden baktığımız zaman bu eser topyekûn Türkiye Kamu-Sen’in  başarısı olacaktır. Maddi yönü Türk Eğitim-Sen tarafından karşılanmış olsa da bu yurdumuz Türkiye Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikalarının tüm üyelerinin faydalanabileceği  bir eser olacaktır. Bizim ayrımız, gayrımız yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Biz ekmeğimizi bölüşen insanlarız. Acımızı da sevincimizi de hep birlikte geçmişte nasıl paylaştıysak bugünde paylaşıyoruz  yarın da paylaşacağız.

Yıllarca bu ülkenin evlatları yurt sıkıntısından dolayı bir takım odakların insafına terk edildi.  Türk milletini geleceğe taşıyacak evlatlarımızı yetiştirmek mümkünken maalesef birileri tarafından  kendi insanına silah sıkan, bomba atan bir nesil yetiştirildi.  Böyle değerlendirdiğimizde gerçekten kahroluyoruz.  Belki de bu ülkenin geleceğini omuzlayacak çok zeki evlatlarımız art niyetli insanların kucağına terk edildiği için, sahip çıkılmadığı için bugün kendi insanına silah sıkacak hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak zihniyetteki insanlar haline dönüştü.

Onun için bu yaptığımız faaliyetler çok önemlidir. Gücümüz neye yetiyorsa bundan sonra da Allah nasip ederse başka illerde de benzeri faaliyetleri gücümüz oranda yapmaya gayret göstereceğiz. Umuyoruz ki okullarımız da olur. Neden olmasın? Bu camia bunları yapmaktan aciz bir camia asla değildir. Bu camiada Türkiye, millet sevdalıları var. Ben yurdumuzun adını günümüzün birlik ve beraberliğini temsil etmesinden dolayı tüm şehitlerimize temsil etmesi adına vakar ve cesaret örneği gösterdiğinden dolayı adını Ömer Halisdemir olmasını temenni ediyorum. 
Yurdumuz bütün milletimize hayırlı uğurlu olsun.  Katılan herkese teşekkür ediyorum inşallah hep birlikte yurdumuz tamamlandığında açılışını da yapmış oluruz.  Bunun yanında müteahhidimiz Mehmet Ozan’a  verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un konuşmasının ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi Kuran-ı Kerim okudu. Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından eller semaya Türk milletinin bekası ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için kalktı.

Yapılan duaların ardından Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve katılımcılar kesilen kurbanlarla birlikte öğrenci yurdumuzun temeline ilk harcı hep birlikte attılar16 katlı olarak planlanan öğrenci yurdumuz, kız ve erkek öğrenci yurtları olarak iki ayrı kısımdan oluşacak.
Yurdumuz 264 kız, 264 erkek olmak üzere toplam 528 öğrencinin her türlü barınma, toplantı, yemek, kafeterya, internet, kütüphane gibi ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip olacak.

Yurdun  2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirilerek faaliyete girmesi planlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.