Kamu-Sen'den Zam Yağmuruna Protesto

Kamu-Sen'den Zam Yağmuruna Protesto

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son yapılan zamları protesto etmek için Kızılay’da basın açıklaması yaptı.

Bütçe açığını kapatmak için temel harcama kalemlerine zam yağmuru yağdırarak vatandaşa yüklenen zihniyeti protesto ettik.

Aldığı maaşla zor geçinen vatandaşın, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla beli iyice büküldü. Yapılan haksızlığı sessiz kalmayan  Türkiye Kamu-Sen bir kez daha çalışanın yanında olduğunu gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve bağlı sendikaların genel başkanları kızılay7da eski Gima binasının önünde basın açıklaması yaparak yapılan son zamları protesto etti.

Basın açıklamasını Genel Başkan İsmail Koncuk yaptı. Sıkıntılı bir dönemden geçildiğini söyleyerek sözlerine başlayan Koncuk, konuşmasında şunları söyledi:

“Yıllardan beri kamu görevlilerinin üzerindeki baskılar artarak devam ederken, yeni yasama dönemiyle başlayan uygulamalar, bizleri daha zor günlerin beklediğini ortaya koymaktadır. Her yıl, siyasi iktidarın gerçekçi olmayan hedeflerine paralel olarak belirlenen enflasyona endekslenen; ekonomik hayatın olumsuzluklarının, geçim sıkıntısının, zorunlu harcama kalemlerindeki fiyat artışlarının göz ardı edildiği maaş artışlarıyla, yoksulluğa, açlığa ve kaderine terk edilen memurlar, dar ve sabit gelirliler ekonomik olarak ayrımcılığa ve zulme tabi tutulmaktadırlar. Hayali enflasyon hesabına göre hazırlanan bütçe hedefleri tutmayınca, vatandaşın sırtına yüklenen vergi artışları ve zamlar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Öyle ki 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına toplamda %8,2’lik artış yapılmasına rağmen; Bütçe açıklarının kapatılması için, düşük silindirli otomobillerden alınan ÖTV artırıldı.Tapu harçlarına zam yapıldı. Benzin, mazot ve LPG’den alınan vergiler 30 kuruş yükseltildi. 15 gün içinde benzine tam 4 defa zam geldi. Bununla da yetinilmedi doğalgaz ve elektriğe %10 zam daha yapıldı. Doğalgaza ve elektriğe bu yıl Nisan ayında da yüksek oranlı zam gelmişti.

Böylece sadece 2012 yılının başından Ekim ayına kadar doğalgaz %29,3; LPG %25,9; Mazot %13,5; Benzin %12 zamlanmış oldu. Bu zamların başlangıç olduğunu, bugünden itibaren iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini hepimiz biliyoruz. Bu günden sonra zamlar, ekmekten, suya, otobüs, taksi ücretlerinden, temel gıda maddelerine yağmur gibi yağacaktır. Bu zamlar karşısında olan yine bizlere, sizlere, dar ve sabit gelirlilere olacaktır. Memur maaşlarına %4+4 zam yaparken elleri titreyenlerin, doğalgaza, elektriğe, tüpe, benzine %25-30 zam yaparken vicdanları sızlamıyor mu? Ekonomideki her olumsuzluğa aynı mantıkla yaklaşılması, bilinen, kolay tedbirlerin uygulanması sonucunda bütün zorunlu tüketim kalemlerine zam yapılmakta, vergi ve harçlar artırılmakta, alım gücü düşmekte bu kez de tüketim daralmakta ve ekonomik krizler daha da derinleşmektedir. Bugün de ekonomik verilerin bozulması sonucunda yine aynı tedbirlere başvurulmuş, Hükümet “vurun abalıya” mantığıyla, memurlarımızın ve dar ve sabit gelirlilerin sırtına yüklenmiştir. Yıllardır iktidarların başarısızlıkları, kötü niyetli yöneticilerin beceriksizlikleri bizlerin sırtına yükleniyor. Her ekonomik kriz yeni zenginler yaratırken, çalışanlar ve memurlar fedakârlık yapan, geliri azalan ve zamlar altında ezilen kesim oluyorlar.   Siyasi alanda alınan her karar “milletimiz öyle istiyor” diye meşrulaştırmaya çalışılırken her alanda tekel haline getirilen malum çevrelerin milletimizi, esnafı ve tüketiciyi inim inim inletmesine yarayacak tedbirler uygulanırken nedense “millet” hep unutuluyor. Dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyoruz. Dünyanın en yüksek oranlı peşin vergisini ödemek istemiyoruz. Siyasetçilerin beceriksizliklerinin bedelini ödemek istemiyoruz. Adaletsiz vergi yükü altında ezilmek istemiyoruz. Nimeti paylaşırken bencil davrananların, külfeti bu milletin sırtına bindirmesine “Hayır” diyoruz. Bu adaletsizliklerin durdurulması, memuru, emekliyi, dul ve yetimleri hallaç pamuğu gibi atan zamların iptali için mahkemeye başvurmuş bulunuyoruz. İnşallah siyasilerin basiretsizliğini, adli makamlar çözecek; memurlarımızı, emeklilerimizi, işçilerimizi, dul ve yetimlerimizi çepeçevre saran bu zam prangası göstereceğimiz irade ve kararlılıkla, kırılacaktır.

Bütçenin dengesini bozanlar, memurlar, işçiler, emekliler, dul, yetim ve çiftçiler değildir. Bütçenin dengesini bozanlar TBMM tarafından kullanılan 28 araç için yıllık tam 454 bin TL yakıt bedelini devletin kaynaklarından ödetenlerdir. Bütçenin dengesini bozanlar temsil gideri adı altında devlete milyarlarca lira hesap çıkaranlardır. Bütçenin dengesini bozanlar, beş yıldızlı otellerde yaptıkları etkinliklerin parasını devlete ödetenlerdir. Bütçenin dengesini bozanlar, rahatları için milyonlarca lira bedelle kendilerine lojman binası yaptıranlar, kamunun gereksiz ve lüks tüketimine göz yumanlardır. İsrail’in kurguladığı, ABD’nin yönettiği Büyük Ortadoğu Projesi’ne taşeronluk yapmak uğruna komşularımızla düşman olduk. Ortadoğu’da çıkarılan iç çatışmalarda malum devletler silah satarak para kazanıyor.

Ortadoğu’da sözde kahramanlığa soyunanların dış politikadaki hataları ise ticarete yansıyor, bu yanlışın  bedelini de zamlar yoluyla yine milletimiz ödüyor. Bugün ülkemizin en zengin %20’si ile en fakir %20’si arasında tam 8 kat fark oluşmuş durumdadır. Bu adaletsizlik, Türkiye’yi OECD’nin gelir dağılımı en bozuk üçüncü; yoksulluğun en yoğun olduğu beşinci ülkesi yapmıştır. Her geçen gün zengin biraz daha zengin; fakir biraz daha fakir hale gelmektedir. Her gün büyük şehirlerde, herkesten ayrı, giriş-çıkışın kontrol altında tutulduğu, kendine has, lüks bir yaşam sunan sitelerde,  tanesi milyon dolarları bulan evler inşa ediliyor. Bir avuç mutlu azınlık için milletten ayrı yaşam alanları oluşturuluyor.Buna karşın milletimizin % 42’si çatısı akan evlerde yaşıyor. %80’i evine eşya dahi alacak durumda değil.

Milyonlarca dolarlık evlerde yaşayanlarla, çatısı akan evlerde yaşayanlardan aynı miktarda vergi toplanırsa, bunun adına adalet demek mümkün müdür?Düzeltilmek zorunda olan bunca yanlış dururken kurtuluşu, maaşına yalnızca %4+4 zam yapılan memurun, işçinin, emeklinin, dul ve yetimin rızklarında arayanlar Allahlarından bulsunlar.  Olaylara kendilerine ait dünyalardan, sırça köşklerden bakarak milletin sorunlarına çare arayanlar, 740 lira asgari ücretle, 1000 lira emekli maaşıyla, 1500 lira memur maaşıyla kuru ekmeğe talim edenlerin halini anlayamazlar.  Yıllardır her ekonomik krizde adeta günah keçisi haline getirilen ve her gün yeni bir uygulama ile ezilen dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın, bu zamları karşılayacak gücü kalmamıştır. Yetkililer, bu gerçeği görmeli, yaptıkları hataların bedelini millete ödetmekten vazgeçmelidir. Nimeti bizlerle paylaşmayanların, külfette bizlerden fedakârlık isteme hakkı yoktur.   Devleti yönetmekte acz içinde olanlar, milletin yakasından düşmeli, dar ve sabit gelirlilerin sırtından inmelidir. “

Eyleme katılan çalışanlar sloganlar atarak ve zamları protesto eden pankartlar taşıyarak tepkilerini dile getirdiler.

Eyleme, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,  Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ve genel merkez yöneticileri ile çok sayıda çalışan katıldı.

Türkiye Kamu-Sen ülke genelinde de eylemlerine devam  edecek.  3-10 Ekim 2012 tarihleri arasında illerimizde de temsilcilerimizin belirleyeceği gün ve saatte yapılacak basın açıklamalarıyla zamlar protesto edilecek.

 

...::: GENEL BAŞKANIN KONUŞMASI İÇİN TIKLAYINIZ :::...

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.