Kamuda İşçilikte Geçen Süre, Emekli İkramiyesi Hesabında Dikkate Alınacak

Kamuda İşçilikte Geçen Süre, Emekli İkramiyesi Hesabında Dikkate Alınacak

Kamuda İşçilikte Geçen Süre, Emekli İkramiyesi Hesabında Dikkate Alınacak

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Ankara 4. İdare Mahkemesinin kararını bozarak, kamuda işçi statüsünde çalışmakta iken, açılan sınav sonucu memur kadrosuna atananlara emekli ikramiyesi ödenmesinde işçilikte geçen sürelerinde dikkate alınmasına hükmetti.
 
Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4. Kurul, 2015/7672E- 2016/321K Sayılı dosyasında, itirazen görülmekte olan davada, Ankara 4. İdare Mahkemesinin kararını bozarak, Türk Enerji-Sen üyesi iken emekli olan davacı lehine karar verdi.
 
Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4. Kurul 2015/7672E- 2016/321K Kararında; işçi olarak çalışan davacının kurum içinde yapılan sınavda başarılı olması üzerine, hiç ara vermeden memur(mühendis) kadrosuna geçtiği işçi olarak çalıştığı sürelere ilişkin kıdem tazminatı vb. ödemelerin yapılmadığı, iş kanunu hükümlerine tabi çalışmakta iken, davacı için daha iyi bir statü olarak memur kadrosuna girmeye hak kazandığı, aynı kurum kapsamında memuriyet kadrosunda çalışabilmesi için mevcut kadrosundan ayrılması gerektiği, bu ayrılışın   4857 sayılı iş kanunu  kapsamında istifa olarak değerlendirilmeyeceği, 2829 sayılı kanunun 12. Maddesi gereğince davacıya işçilikte geçen süreler içinde emekli ikramiyesi ödenmesi gerektiğine” yer verilmiştir.
 
 
İlgili Karar aşağıdadır

image001.jpgimage002.jpgimage003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.