Kamudaki son atamalara iptal davası

Kamudaki son atamalara iptal davası

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, başbakan sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası bulunduğu atama kararlarına iptal davası açacağını bildirdi.

Tanal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığının Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Ağustos 2014 tarihli kararı ile kesinleştiğini, milletvekilliği ve başbakanlık görevlerinin bu tarih itibarı ile sona erdiğini belirtti. Şu ifadeleri kullandı: “Ancak 17 Ağustos 2014 tarih 29091 sayılı T.C. Resmi Gazete’de ilan edilen 2014/1017 ve 2014/1019 sayılı ve 16 Ağustos 2014 tarihli atama kararlarında başbakan sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası bulunmaktadır. Başbakanlık görevi sona erdiği halde atama kararlarına bu sıfatı ile devam eden Recep Tayyip Erdoğan tamamen hukuksuz bir işlem gerçekleştirmektedir. Başbakan olmadığı halde başbakan imzası ile atama kararlarını imzalamak tam hukuksuzluk halinin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.” Tanal, yasaya aykırı atama kararlarına karşı dün İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtı.

AYTUN ÇIRAY: ERDOĞAN ANAYASA’YI ÇİĞNİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da YSK’nın 15 Ağustos’ta seçim sonuçlarını açıklamasıyla birlikte Erdoğan’ın başbakanlık ve milletvekili görevinin sona erdiğini belirtti. Çıray, yazılı açıklamasında, Erdoğan’ın artık başbakan olmamasına rağmen bu görevden kaynaklanan yetkilerini hukuk dışı bir şekilde kullanmaya devam ettiğini söyledi. Şu ifadeleri kullandı: “Başbakanlık yetkileri olmamasına rağmen 16 Ağustos 2014 tarihinde iki atama kararnamesine imza atmış ve 17 Ağustos’ta bunları Resmi Gazete’de yayımlatmıştır. Fakat ne ilginçtir ki, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim sonuçlarıyla ilgili kararını hâlâ Resmi Gazete’de yayımlatmamıştır. Erdoğan ve Gül, bu tutumlarıyla Anayasa ihlâli suçu işlemişlerdir.”

 

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.