Kamudan özele geçişe sınırlama

Kamudan özele geçişe sınırlama

AKP'nin 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için hazırladığı Seçim Beyannamesinde, şeffaflık paketi kapsamında kamu görevlilerinin özel sektöre geçişine sınırlama vaadine de yer verildi.

2015 Seçim Beyannamesinde konuyla ilgili olarak “Görevinden ayrılan kamu görevlilerinin ve üst düzey bürokratların 2 yıla kadar eski çalıştığı yerle iş yapamamasını ve görevden ayrıldıktan sonra görevleriyle ilgili şirketlerde vazife alamamasını etkili hale getireceğiz.” ifadesine yer verildi.

Seçim beyannamesinde şeffaflık paketi kapsamında yer alan seçim vaadinin hayata geçirilmesi durumunda, kamu sektöründen emekli olduktan ya da çalışırken istifa ettikten sonra ayrılan personelin özel sektöre geçişinde sınırlama getirilecek.

Ülkemizde kamu görevlilerinin bir kısmı, kamu sektöründe kazandıkları deneyim ve bilgilerin avantajıyla, emekli olarak ya da istifa ederek kendi işlerini kuruyorlar veya görev yaptıkları alanlarla ilgili şirketlerin yönetiminde çalışıyorlar.

Bu kapsamda, bazı generaller emekliliklerinin ardından Aselsan gibi şirketlerde görev alırken, Türk Hava Kuvvetleri'nin yetiştirdiği pilotların ise ordudan ayrılarak özel havayolu şirketlerinde çalışmaları söz konusu olabiliyor. Aynı şekilde Maliye’de uzman ya da bürokrat olanların büyük şirketlerde benzer şekilde istihdamı söz konusu olabiliyor.

Haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.