Kamuya 15 bin engelli alınacak

Kamuya 15 bin engelli alınacak

63 maddelik bir bildiri halinde duyurulan yeni programa göre, önümüzdeki süreçte yapılması öngörülen düzenlemelerden bazıları şöyle

: "Parti kapatma tamamen kaldırılacak. Parti kurulmasındaki yasaklayıcı ve kısıtlayıcı hükümler iptal edilecek. Partiye değil, kişilere ceza verilmesi sağlanacak. Siyasete katılmanın önündeki bütün engeller kaldırılacak. Seçimlerle ilgili mevzuat topyekûn gözden geçirilecek. YSK yeniden yapılandırılacak. Başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanı meseleleri tartışılmaya devam edilecek. Şartlar ne olursa olsun yeni bir anayasanın Türkiye'ye kazandırılması için çalışılacak. Dokunulmazlık meselesi evrensel kriterlere göre yeniden düzenlenecek. Yargının hızlandırılması, adil yargılanma ve demokratikleşme bağlamında 4. yargı paketi gündeme gelecek. Nefret suçu ile ilgili düzenleme yapılacak. Hafif suçlarda mahpusluk istisnai hale getirilecek. Yargıtay ve Danıştay, içtihat mahkemelerine dönüştürülecek. Anadilde savunma sorun olmaktan çıkarılacak. İsmi darbelerle anılan şahısların isimleri kamu alanlarından kaldırılacak. Yargı birliği sağlanacak. Mevzuatta etnik ayrımcılık algısı yaratan bütün hükümler ayıklanacak. Jandarma, kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürülecek. İşsizlik yüzde 5'e düşürülecek. Kadınların işgücüne katılımının yüzde 38'e çıkarılması sağlanacak. Kamuya 15 bin engelli alınacak. Kamu Hastane Birlikleri konulacak. Tüm genç nüfusun asgari lise mezunu olması hedeflenecek. İsteyen her lise mezununa üniversite imkânı sağlanacak."

AK Parti, dünkü kongresinde programını da güncelledi. 2023 Vizyon Belgesi olarak anılan yeni programda, önümüzdeki 11 yıllık sürece ilişkin önemli hedefler yer aldı.

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum