Kanarya zirveyi bırakmadı!

Kanarya zirveyi bırakmadı!

Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Rizespor'u mağlup eden Fenerbahçe zirveyi ezeli rakibine bırakmadı.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertli ekip 2-1'lik skorla kazandı.

Rizespor, mücadelenin 6. dakikasında Michal Kadlec'in kendi kalesine attığı gol ile öne geçti. Sarı-lacivertlilerde 41. dakikada tekrar sahneye çıkan Kadlec, bu sefer rakip kaleyi buldu ve takımına beraberliği getirdi. Maçın 2. yarısında baskısını arttıran F.Bahçe, 80. dakikada Pierre Webo ile öne geçti ve üstünlüğünü koruyarak maçtan galip ayrıldı.

Öte yandan Fenerbahçe'de Dirk Kuyt 26. dakikada bir penaltı vuruşunu gole çeviremezken, Rizespor'da Kıvanç, 53. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 19 yaparken, Çaykur Rizespor ise 10 puanda kaldı. Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacakken, Rizespor ise evinde İstanbul Başakşehir'i konuk edecek.

DIEGO İLK 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Çaykur Rizespor ile yaptıkları maçta, Beşiktaş derbisinde kazanan kadrodan mecburi iki değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Emre Belözoğlu'nun sakatlığı, Caner Erkin'in de kart cezalısı olması nedeniyle yer almadığı kadroda, savunmanın solunda Caner'in yerine Hasan Ali Kaldırım forma giydi. Kartal, Emre'nin yokluğunda ise Brezilyalı orta alan oyuncusu Diego'yu 11 kişilik kadroda görevlendirdi.

Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle genç futbolcular Hakan Çinemre ile Muhammed Akarslan 18 kişilik kadroda yer buldu.

SOW KENARDA BAŞLADI

Teknik direktör Kartal, Beşiktaş derbisinde yedekler arasında tutup ikinci yarıda sahaya sürdüğü Sow'u, Çaykur Rizespor mücadelesinde de kenara çekti. Senegalli golcü, Galatasaray ve Beşiktaş derbilerinin ardından Çaykur Rizespor mücadelesiyle bu sezon 3. kez yedek kaldı.

İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde stoper mevkisinde görev yapan Bekir İrtegün-Kadlec iklisini, Çaykur Rizespor maçında da değiştirmedi. Bruno Alves'i, kırmızı kart cezasını tamamlamasının ardından 18 kişilik kadroya alan Fenerbahçe Teknik Direktörü, Portekizli savunmacıyı yedekte tutarken, savunmanın göbeğinde yine Bekir-Kadlec ikilisi görev aldı.

RİZESPOR'DA 4 EKSİK

Karadeniz temsilcisinde, sakatlıkları bulunan Sercan Kaya ve Kağan Söylemezgiller, elinde kırık bulunan Giray Kaçar ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart gören Ali Adnan, Fenerbahçe'ye karşı oynayamadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, karşılaşma öncesinde saha kenarında bir araya gelerek, birbirlerine başarı diledi.

Bu arada, karşılaşmayı teknik direktör Yılmaz Vural da tribünden izledi.

KADLEC'İN ŞANSSIZ ANI

Karşılaşmaya iki ekip de düşük tempoda başlarken, Rizespor ilk dakikalarda kendi yarı alanına çekildi ve F.Bahçe ataklarına karşı hızlı hücumlarla sonuca gitme amaçlı bir oyun sergilemeye çalıştı. Karadeniz temsilcisi, 6. dakikada F.Bahçe karşısında öne geçti.

Sağ kanatta topla buluşan Engin Bekdemir, sağ ayağıyla yerden ortasını açtı, ön direkte topu karşılamak isteyen Michal Kadlec, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

KUYT PENALTIYI KAÇIRDI

Bu golün ardından ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe, karşılaşmanın 25.dakikasında bir penaltı vuruşu kazandı. Ceza sahasının içinde Eren Albayrak, rakibi Mehmet Topal'a sert bir faul yaptı ve hakem İlker Meral penaltı noktasını gösterdi.

26. dakikada Dirk Kuyt sağ ayağıyla kalecinin soluna doğru yerden şutunu çekti, fakat Serkan Kırıntılı bu penaltıyı çıkartmayı başardı.

KADLEC BU SEFER DOĞRU KALEYE!

Fenerbahçe, penaltının kaçması ile birlikte birkaç dakika bocalasa da, sonrasında oyununu kontrolünü tekrar eline aldı ve rakip yarı alana yerleşti. İsmail Kartal'ın ekibinin aradığı gol, 41. dakikada geldi.

Sol kanattan köşe vuruşu kullanan Raul Meireles ortasını ön direğe doğru açtı, o noktoda top Dirk Kuyt'ın kafasının hemen üstünden sekip arka direğe doğru Michal Kadlec'in önüne düştü. Michal Kadlec, arka direkte kalenin dibinden kafayla şutunu çekti ve top ağlarla buluştu. İlk yarıda başka pozisyon olmadı.

KARTAL'DAN DEĞİŞİKLİK GELDİ VE KIRMIZI

Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Oyundan çıkan isim Michal Kadlec olurken, giren isim ise Moussa Sow oldu. 2. yarının ilk dakikalarında Fenerbahçe rakip yarı alanda çeşitli varyasyonlar ile kaleye gitmeye çalıştı ve kırmızı kart geldi.

53. dakikada orta sahadan hızla çıkan Hasan Ali Kaldırım, rakibi Kıvanç Karakaş tarafından faule maruz kaldı.Hakem İlker Meral, bu hareketinden dolayı Kıvanç Karakaş'ı ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışına gönderdi.

WEBO 3 PUANI GETİRDİ

Bu dakikadan sonra Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı, Fenerbahçe ataklarında rakibe izin vermezken, performansı ile yıldızlaştı. Ancak 80. dakikada sahneye çıkan Pierre Webo takımına galibiyeti getirdi.

Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Moussa Sow pasını yerden ön direğe doğru gönderdi. Defansın arasından geçen topu Moussa Sow kalenin hemen önünden sağ ayağıyla topa dokundu, Serkan Kırıntılı'ya da çarpan top ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.