Kar, Türkiye'ye giriş yaptı - Haritalı

Kar, Türkiye'ye giriş yaptı - Haritalı

Türkiye'nin batısı da yılın ilk karıyla tanıştı. Kar yağışı dün gece Kırklareli'de etkili olmaya başladı.

Balkanlar'ı etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Kırklareli'de etkili oluyor. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda dün gece kar yağışı başladı. Yağış zaman zaman tipi şeklinde şiddetini arttırırken, Dereköy Sınır Kapısı'na ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmıyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de Dereköy Sınır Kapısı yolunda kontrollerini sürdürüyor. Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 3 derece olduğu Kırklareli'de gece boyu sağanak bekleniyor. Hava sıcaklığının 30 Kasım Cumartesi günü sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor.

SOĞUKLAR ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Trakya'da başlayan soğuma, Marmara'nın tamamı ve Batı Karadeniz'i de etkisi altına alarak. Soğuk hava iç ve doğu bölgelere doğru ilerleyecek ve yarın kuzey ile doğu bölgelerdeki etkisini daha da artıracak. Bugün İstanbul'da hava soğuyacak, sağanaklar akşam zayıflayacak, sıcaklık gündüz 9, gece 5 derece. Ankara'da hava bulutlu, yağış kısa süreli, sıcaklık gündüz 9, gece 3 derece. İzmir'de hava güneşli, rüzgar soğuk esiyor, gece sıcaklık 7 derece.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde Trakya'nın, akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Kastamonu'nun kuzeybatısı, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı'nın güneyi, Batman'ın kuzeyi ve Diyarbakır'ın doğusu, sabah saatlerinde İstanbul'un kuzey ve doğusu, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu,güneybatı kesimlerde kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Kastamonu'nun kuzeybatısı, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı'nın güneyi, Batman'ın kuzeyi ve Diyarbakır'ın doğusu, sabah saatlerinde İstanbul'un kuzey ve doğusu, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, dolu, hortum vb) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 
    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.