KARABÜK’TE ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

KARABÜK’TE ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

KARABÜK’TE ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Türk Eğitim-Sen Karabük şubesi tarafından Karabük Üniversitesi iş yeri temsilcileri ve üyelerine yönelik  istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi adına Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN,Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut KURTOĞLU,Şube Yönetim Kurulu üyeleri,işyeri temsilcileri ve üyeler katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Şube Başkanı Ahmet Turgut KURTOĞLU, sendika olarak Karabük Üniversitesinde ve Karabük’te büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğimizi belirterek 15 Haziran tarihine kadar hız kesmeden çalışmaları devam ettireceklerini söyledi.

 

Daha sonra söz alan Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN, Türk Eğitim-Sen’in Üniversite çalışanlarına yönelik çalışmalarını anlatarak, Üniversitelerde banka promosyonu dağıtılması ve Üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunması, Yrd. Doç. lerin kadro ve 12 yıllık süre sınırlamasının kaldırılmasının Türk Eğitim-Sen’in mücadelesiyle olduğunu söyledi. ŞAHİNDOĞAN, ‘’Hükümet ek ödeme ya da Eşit işe eşit ücret kararnamesinde öğretmenlerimizle birlikte akademisyenlerimizi de yok saymıştır, Bu uygulama hükümetin eğitimciye ve akademisyene bakış açısının iyi niyetli olmadığını göstermektedir. Bu haksızlığı nasıl ki meydanlarda protesto ederek gündeme taşıdıysak,toplu sözleşme sürecinde de takipçisi olacağız ve mutlaka alacağız ‘’dedi.

 

Toplantı daha sonra genel merkez avukatlarının hukuki bilgilendirmesi ve sorulan soruları cevaplandırması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.