Karanlıkların Işığı Öğretmenlerimiz Olacaktır

Karanlıkların Işığı Öğretmenlerimiz Olacaktır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Genel Başkan İsmail Koncuk mesajında;
Hiçbir şey yoktu. Yalnız O (cc) vardı. Sonsuz güzelliğin ve kemalin sahibi Allah, cemalini ve kemalini görmek, göstermek istedi ve bu âlemi inşa etti. Sonra insanı yarattı; “Oku, yaratan Rabbinin adıyla” diyerek kâinat kitabını okusun, öğrensin istedi.

İnsan, asıl gayesini unutup yolundan saptıkça elçiler gönderdi, yine yeniden öğretti her şeyi. İnsanın yücelmesi ve yaratılmışlar arasında yükselmesi için “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Doğrusu ancak akl-ı selim sahipleri öğüt alır.” ayeti kerimesi ile de öğrenmeyi, öğüt almayı farz kıldı.
Ne mutlu ki var olduğumuz günden beri insana bu kâinat kitabını öğreten, Allah’ın ilim sıfatından sızanları bizlere aktararak insanın yücelmesini gaye edinen öğretmenlerimiz var.  Ama bugün ülkemizin dört bir yandan kuşatıldığı, milli ve manevi değerlerimizin yıpratılarak, milli birlik ve beraberliğimizin çökertilmeye çalışıldığı bir dönemi yaşamaktayız. Ekonomik, kültürel ve siyasi olarak milletimizin içinde bulunduğu bu durumdan kurtulması ve muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi ancak ülkemizi; vatanını, milletini seven, devletine bağlı, milli bilinç ile yetiştirilmiş yeni nesillere teslim etmemizle mümkün olacaktır. Ülkemizin bu karanlık dönemden aydınlık günlere ulaşması, her devirde olduğu gibi bu devirde de eğitime önem vererek, bizlere rehberlik edecek öğretmenlerimizin ışığından faydalanarak gerçekleşecektir.  

Yetersiz kaynak, yetersiz ücret, kısıtlı araç gereç ve uygunsuz çalışma koşulları içinde kendisine verilen kutsal eğitim görevini yerine getirmeye çalışan eğitim neferleri, öğretmenlerimizin durumları ortadadır. İşsizlik, ahlaksızlık, yanlış yönlendirme ve magazin medyası arasına sıkıştırılmış evlatlarımızın içinde bulunduğu durum ve ailelerinin maddi imkânlarının sınırı hepimizin malumudur.
Bütün bu sorunları çözmesi amacıyla görev tevdi edilen hükümetin, Milli Eğitimi dejenere ederek yapboz tahtasına çevirdiği eğitim müfredatının eksikliği de çilekeş öğretmenlerimizin içinde bulunduğu açmazlar da tüm kamuoyunun bilgisi dâhilindedir.

Bütün bu olumsuzluklar içinde bir öğretmenler gününü daha kutluyoruz. Ancak, gecenin en karanlık saatlerinin sabaha en yakın zaman olduğunun da bilinci içindeyiz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Evlatlarımızın, öğretmenlerimizin gayretleriyle, karanlığa bir kibrit çakacağına ve milletimizi hak ettiği seviyelere getireceğine olan inancımız tamdır. Bu yolda Türkiye Kamu-Sen olarak öğretmenlerimizin önünü açacak ve sorunlarını giderecek uygulamalar için her türlü mücadeleyi vereceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Öğrenmek farz ise öğretmek de bizlere peygamberlerin emaneti, en kutsal vazifelerden bir tanesidir.  Bu vesile ile ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç dimağların ülkesine bağlı, milli ve manevi değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmesi uğrunda, bin bir güçlük içinde, yokluk, haksızlık ve adaletsizliklere maruz kalmasına rağmen yılmadan, yıkılmadan, ilkelerinden taviz vermeden, yolundan şaşmadan, tarihi ve kutsal görevler ifa eden, geleceğimizi şekillendiren gelmiş geçmiş tüm eğitim neferlerinin öğretmenler gününü kutluyorum.
                        
                           İsmail Koncuk
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.