Karanlıkta Derse MEB'den Yeni Çözüm

Karanlıkta Derse MEB'den Yeni Çözüm

Hükümet kararıyla yaz/kış saati uygulamasının kalıcı olarak bitirilmesinin ardından çocukların zifiri karanlıkta yollara düşüp yine karanlıkta okula başlaması velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Hükümet kararıyla yaz/kış saati uygulamasının kalıcı olarak bitirilmesinin ardından çocukların zifiri karanlıkta yollara düşüp yine karanlıkta okula başlaması velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın"Milli Eğitim Bakanıyla görüştüm. Öğrencilere özel bir uygulamanın müjdesini şimdiden vereyim" açıklamasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi.

Bakanlık yetkilileri, ders saatlerini belirleme ve değiştirme yetkisinin valiliklerde olduğunu anımsatarak, "Ders saatlerini belirleme yetkisi valiliklerde. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin dışında valiliklere gönderilecek yeni bir genelge yok" bilgisini verdiler.

Mevzuata göre Milli Eğitim Bakanı imzasıyla her yıl yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Genelgesinde okulların eğitim öğretime başlama, yarı yıl tatili ile eğitim öğretimin bitiş tarihleri yer alıyor. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin ikinci maddesinde bu tarihler dikkate alınarak çalışma takviminin valiliklerce düzenleneceği hükmü yer alıyor.

Aysel Alp - Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.