Karma Eğitim Mecburiyeti Kaldırılmalı

Karma Eğitim Mecburiyeti Kaldırılmalı

Ahmet Özer, Eğitim-Bir-Sen Muş ve Van 1 No’lu şubelerin olağan genel kurullarına katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karma eğitim mecburiyetinin kaldırılmasını istediklerini söyleyen Özer, “Karma eğitim mecburiyeti kaldırılsın derken, bir dayatmadan vazgeçilmesini kastediyoruz. İnsanlar çocuklarını istediği yere göndermekte seçme hakkına sahip olsun istiyoruz. Bizim talebimiz bu. İsteyen kız, isteyen erkek, isteyen de karma eğitim veren okula çocuğunu göndersin diyoruz. Demokratik bir taleptir, demokratik bir anlayıştır. Bu, aynı zamanda anayasaya ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne de uygundur. Çünkü çocuk 18 yaşına kadar velisinin kontrolündedir” dedi.
 
Özer, din dersinin okul öncesinden başlatılması talebini de dile getirerek, şöyle konuştu: “Avrupa’da din eğitimi okul öncesinde başlar ve papazlar derslere girerler. Bizde 4. sınıfta başlar, neden olduğunu hâlâ anlamış değilim. Gerçekten bu toplumun bir parçası olarak din bir parçamızsa, bunun küçük yaşlarda verilmesi uygundur.”

Memur Postası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum