Kato şehitlerinin son iftarına ait fotoğraflar ortaya çıktı

Kato şehitlerinin son iftarına ait fotoğraflar ortaya çıktı

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askerimizin son iftarına ait görüntüler ortaya çıktı. 18.50'de Şenoba Hudut Tugayı'na gelen Tümgeneral Aydın ve 12 silah arkadaşı iftarını birlikte yaptı. Aydın'ın iftar için, 'Bu akşam iftarı Şenoba'daki...

Kato Dağı'nda büyük destan yazan Aydoğan Aydın ve beraberindeki kahraman askerler şehit düştükleri helikopterle saat 18.50'de Şenoba Hudut Tugayı'na indi. Tümgeneral Aydın, 19.20'ye kadar tugayı denetleyip, tugay defterini imzaladı.

Saat 19.31'de tugayda bulunan tüm er, erbaş ve rütbeli askerlerle birlikte iftar açıldı. Tümgeneral Aydın ve beraberindeki komutanlar 20.54'te şehit oldukları Cougar tipi askeri helikopterle havalandı. Şenoba beldesinin içerisinde bulunan tugaydan havalandıktan iki dakika sonra 20.56'da helikopter düştü.

Geçen çarşamba meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasının yaşandığı yerle tugay arası mesafe karayoluyla sadece 12 dakikaydı.

Şehit olan 13 askerden üst rütbeli 6'sı, gittikleri Şenoba Hudut Tugayı'nda karargah subayları tarafından karşılanmıştı.

MORAL ZİYARETİYDİ

Askerlik hayatının neredeyse tamamını terörle mücadele ederek geçiren Tümgeneral Aydın'ın moral olsun diye Şenoba 48. Hudut Tugay Komutanlığı'na gittiği ortaya çıktı. Kendisi de Kato'daki harekat nedeniyle uzun süre dağdan birliğine dönemeyen Tümgeneral Aydın, kazanın olduğu gün, kısa süre önce Bestler-Dereler bölgesinde 37 teröristi etkisiz hale getiren kahraman Şenoba Tugayı'nı ziyaret etmek istedi.

Yakınındakilere "Bu akşam iftarımızı Şenoba'daki arkadaşlarla, cefakar korucularımızla beraber açalım. O arkadaşlara da bir moral olur belki" diyerek Şenoba Tugayı'na iftara gitmişti.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.