Kayıt Dışı Siyasetin ve Paralel Yapıların Karşısındayız

Kayıt Dışı Siyasetin ve Paralel Yapıların Karşısındayız

Kayıt Dışı Siyasetin ve Paralel Yapıların Karşısındayız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Taksim dayatması ile ikinci Gezi denemesinin yapıldığını belirterek, “Uluslararası sermaye ile iş tutarak ülkemizde derin operasyonlar deniyorlar. Yeni bir küresel operasyon arayışı için fırsat kolluyorlar. Türkiye’yi Suriye yapmak istiyorlar ama kirli planları tutmayacak. Dün olduğu gibi bugün de oyunlarını bozacağız. Kayıt dışı siyasetin, derin şebekelerin ve paralel yapıların karşısındayız” dedi.

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Antalya Kumluca Temsilciliği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Kumluca, Demre, Elmalı ve Finike İlçe temsilcileri ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gündoğdu, şunları söyledi: “Kazanımlarımız değersizleştirilmek isteniyor. Ortak değerlerimiz, kazanımlarımız hedef alınıyor. Direneceğiz. Millet iradesini değersizleştirme girişimlerini kınıyoruz. Türkiye’nin içinden geçtiği ve vesayetin hâkim kılınmaya çalışıldığı süreçlerde, paranın veya özlük haklarının hesabı yapılmaz. ‘Kuruş sendikacılığı mı yoksa duruş sendikacılığı mı’ sorusuna vereceğimiz cevap, ‘duruş sendikacılığı’ olmalıdır.”


 

1 Mayıs’ta Diyarbakır’dayız

 

1 Mayıs kutlamasını Diyarbakır’da yapacaklarını hatırlatan Gündoğdu, “Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda ortak kazanımlarımızı kutlayıp yeni taleplerimizi haykıracağız. Hep birlikte emek, dayanışma, kardeşlik ve medeniyet buluşması gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Taksim’de İkinci Gezi Denemesi

 

Bazı konfederasyonların Taksim dayatmasını değerlendiren Gündoğdu, meydanların değil, söylenecek sözün önemli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Anlaşılan, dertleri emek, dayanışma ve kardeşlik değil. Gerilim peşindeler. Taksim dayatması ile ikinci Gezi denemesi yapılıyor. Uluslararası sermaye ile iş tutarak ülkemizde derin operasyonlar deniyorlar. Yeni bir küresel operasyon arayışı için fırsat kolluyorlar. Türkiye’yi Suriye yapmak istiyorlar ama kirli planları tutmayacak. Dün olduğu gibi bugün de oyunlarını bozacağız.”

 


 

İllegal Yapıların Karşısındayız

 

Gündoğdu, kayıt dışı siyasetin, derin şebekelerin ve paralel yapıların karşısında olduklarının altını çizerek, “Gezi, 17 Aralık, tırlarımızın çevrilmesi ve dinlemeler birer küresel operasyondur. Tarihi katliamlarla dolu ülkelerin ekmeğine yağ sürme peşindeler. Dinlemeler meselesinde birileri telefon açıyor, ‘Başkanım geçmiş olsun, dinlenmişsiniz’ diyor. Bir başka arkadaş arıyor, ‘Başkanım benin adım dinleme listelerinde yok. Bende bir eksiklik mi var’ diye soruyor. Kimisi ise bana telefon açıyor, ‘Başkanım sizi aradım, beni de dinlesinler diye’ tepkisini dile getiriyor. Anlaşılan beni dinlememişler. Dinleselerdi İsrail’e terörist devlet dediğimi duyarlardı.  Beni dinleyeceklerine Allah’ı dinleselerdi, anne ve babalarının evine bile izinsiz girilmemesi gerektiğini bilirlerdi. Hz. Ömer bir gece Medine’de dolaşıyordu. Birden evlerden birinden şarkı sesleri duydu. Hemen duvara tırmanıp içeri girdiğinde hoşlanmadığı bir manzara gördü ve içerideki adama çıkıştı… ‘Ey Allah’ın düşmanı, yaptığın kusuru Allah’ın örteceğini mi zannettin’ diye bağırdı. Adam ise, ‘Ey müminlerin emiri, dur, acele etme. Eğer ben, Allah’a karşı bir bakımdan hata işlediysem, sen üç bakımdan hata işledin. Allahu Teâlâ, ‘Birbirinizin gizli hâllerini araştırmayın’ buyurduğu hâlde, sen ayıp araştırdın. Allah, ‘Evlere kapılardan girin!’ buyurduğu hâlde, sen duvara tırmandın. Allah, ‘Ey iman edenler! Kendi evleriniz dışındaki evlere, sahiplerinden izin isteyip onlara selâm vermeden girmeyiniz. Böyle yapmanız sizin için daha münasiptir. Olur ki düşünür, hikmetini anlarsınız’ buyurduğu hâlde, sen evime izinsiz girdin ve üstelik selam da vermedin’ diye karşılık verince, Hz. Ömer, ‘Eğer ben seni affedersem, sen de beni affeder misin’ diyor. Adam da, ‘Evet’ deyince, Hz. Ömer,  ‘Affettim’ diyerek evden çıkıp gidiyor. İşte olay budur. Onun için diyorum ki, beni dinleyeceklerine keşke Allah’ı dinleselerdi” diye konuştu.

 

 

Milleti Devletsiz Bırakma Operasyonu

 

Derin şebekenin uluslararası stratejik görüşmeleri de dinlediğini dile getiren Gündoğdu, “Dün, demokratik devlet özlemiyle her türlü vesayetle mücadele ediyor ve milletin devletine geçişi savunuyorduk. Şimdi de, milleti devletsiz bırakma girişimlerine karşı duruyoruz. Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi Türkiye’nin istikrarıyla oynamak isteyen yapıların açık bir operasyonudur” ifadelerini kullandı.


 

Mısır Halkının Yanındayız

 

Mısır’da, 529 darbe karşıtına idam cezası verilmesini eleştiren Ahmet Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Mısır yargısı darbeci ve baskıcı yönetime alet olmuştur. Cunta, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Memur-Sen olarak, binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu deklare ediyoruz.”

 


 

Özdemir: Türkiye’nin Bütün Renklerini Kuşatan Bir Emek Hareketiyiz

 

Toplantıda bir selamla konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir ise, Türkiye’nin bütün renklerini kuşatan emek hareketi olduklarını kaydederek, “Medeniyetimizin ışığında, birbirimizi ötekileştirmeden yol almak zorundayız” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.