Kayıt parası alan 936 okul müdürüne ceza

Kayıt parası alan 936 okul müdürüne ceza

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, genelge yayınlamış, bağış adı altında kayıt parası alınmasını yasaklamıştı.

 

OKUL kayıtlarının başlamasıyla yeniden gündeme gelen kayıt parası hakkında geçen yıl artan şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, genelge yayınlamış, bağış adı altında kayıt parası alınmasını yasaklamıştı.
 
Bakanlığın incelemesinde bazı okulların kasasında 100 bin liraya yakın para çıktı. Buna göre, soruşturma çalışmaları Türkiye genelinde 3 bin 191 okulda tamamlandı. 2 bin 264 okulda ise devam ediyor. İl bazında bakıldığında ise 44 ilde soruşturmalar tamamlanırken, 20 ilde ise incelemeler sürüyor. Soruşturma kapsamında müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunan 3 bin 48 idareciye ihtar, 61'ine tevbih, 3'üne maaş kesimi, 53'üne kusurlu sayılma, 233'üne uyarma, 204'üne kınama, 17'sine aylıktan kesme olmak üzere toplam 3 bin 619 cezai müeyyideye uygulandı.
 
Müfettişlerin incelemesi sonunda en büyük ceza İstanbul'daki okul yöneticilerine çıktı. İstanbul'da müfettişlerin soruşturma istediği 936 müdürden 751'ine ihtar olmak üzere kınama, maaş kesimi, dikkat çekme ve uyarı gibi cezalar verildiği öğrenildi.
 
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.