Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Örnek Seminer Çalışması

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Örnek Seminer Çalışması

-2017 Eğitim Öğretim yılı hayırlısı ile öğrenciler için son buldu. Öğretmenler için dönem sonu seminer programı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı seminer dönemi çalışma programını yayınladı

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı hayırlısı ile öğrenciler için son buldu. Öğretmenler için dönem sonu seminer programı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı seminer dönemi çalışma programını yayınladı ; ilk hafta herkes kendi bulunduğu okulda seminer çalışmasına katılacak ikinci hafta ise isteyen öğretmen seminer çalışmasını başka bir ilde yapabilecek.

           Araya bayram tatilinin girmesi nedeniyle temmuz ayının  başına kadar sürmesi planlanan seminer programının bayram sonrası kalan 3 günlük kısmı Müsteşarımız Yusuf TEKİN Bey’in twitter dan yaptığı açıklama ile idari izin olarak geçirilecek.

               Mesleki çalışmalar kapsamında yapılan bu seminerler ne yazık ki istenilen yeterlilikte icra edilemiyor. Genel anlamda göstermelik yapılan çalışmalar olarak ortaya çıkıyor.

           Fakat Kayseri ilimizde durum bu sene  çok farklı oldu.Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü , Türkiye Üstün Zekalı  ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) ve ORAN Kalkınma Ajansı’ nın ortak paydaş olarak yürüttükleri ‘Yetenek Avcıları Projesi’ ile ilimizde sınıf öğretmenlerine 1 hafta boyunca mesleki çalışma yapma fırsatı tanındı.

19247672_1694126203948748_5597493294040688130_n.jpg-11.jpg

          Proje kapsamında bir hafta boyunca öğleye kadar alanında uzman akademisyenlerin sunumları ve akabinde öğleden sonra gruplar halinde yapılan atölye çalışmaları ile devam edildi. Atölye çalışmaları kapsamında ,katılan öğretmenlere modern çağın gereksinimleri ile değişen ve gelişen  toplum yapısına yönelik olarak ;  drama , zihin haritaları , kodlama –robotik,eğitim koçluğu, stem  ve akıl –zeka oyunları gibi yeni eğitim öğretim metotları  alanlarında çalışmalar yapıldı.Öğretmenlerde farkındalık  yaratılması amaçlandı.

 Proje Kapsamında seminere katılan birkaç öğretmenin görüşleri ;

  • İlk defa bu kadar verimli bir seminer dönemi geçirdim.
  • Hiç bilmediğim alanlar hakkında bilgilendim.
  • Derslerimde kullanmak üzere pratik anlamında çok şey öğrendim.
  • İlk defa slayt izlemek dışında bir mesleki çalışma programı yapıldığını gördüm.

        Yukarıda  ifade edilen görüşlerden de anlaşılacağı üzere akademik sunum ve beraberinde pratiğe yönelik yapılan atölye çalışmalarının, öğretmenin mesleki yeterlilik ve motivasyonu üzerindeki olumlu etkisini kanıtlamaya yeterli olduğunu düşünüyorum.Bu bağlamda kendisine değer verildiğini hisseden öğretmenin önünde hiçbir engel duramaz.

         Sivil toplum örgütlerine kapılarını sonuna kadar açarak böyle bir çalışma programı hazırladıkları için Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve kendini eğitime adamış TÜZDEV vakıf başkanı Dr. Kemal TEKDEN Bey’e teşekkürleri bir borç biliyoruz.

          Bu türden  çalışmaların değer ve önem bulduğu Kayseri ilimiz  diğer iller içinde umarım lokomotif görevi üstlenerek oralarda da bu türden mesleki çalışmalar yapılmasına vesile olur.

        Böyle örnek mesleki çalışmaların sayısının artırılması ümidiyle.

        Esen kalın …

         Rafet URAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.