Keçiören’de Bilim Şenliği Düzenlendi

Keçiören’de Bilim Şenliği Düzenlendi

Ankara Keçiören’de bulunan Hacı Sabancı Orta Okulu Okul Öncesi sınıfları, bir ilk imza atarak bir Bilim Şenliği düzenledi.

Ankara Keçiören’de bulunan Hacı Sabancı Orta Okulu Okul Öncesi sınıfları, bir ilk imza atarak bir Bilim Şenliği düzenledi.

13 Mayıs 2015 Çarşamba günü okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen Bilim Şenliğinde öğrenciler yıl içerisinde yaptıkları etkinliklerini sergilediler.

Altı yıldır okul öncesi sınıflarında yürütülen proje tabanlı eğitim uygulamalarından olan"Deneyler Yapıyorum" projesinin yıl sonu finali şeklinde gerçekleştirilen şenlik, renkli ve ilgi çekici anlara sahne oldu. Arkeolojik kazı alanı,balık tutma,serbest dikim alanı,botanik bahçesi,canlı hayvan inceleme,Foucoult sarkacı,pompanın gücü gibi daha birçok inceleme ve uygulama alanların yanı sıraöğrenciler evde hazırladıkları deneyleri asistanlıklarını yapan velileriyle birlikte sundular.Şenlik, her bir öğrenciye “Minik Bilim İnsanı”  madalyası verilmesi ve dev balon gösterisiyle sona erdi.

Keçiören ilçesi ve başka ilçelerden gelen oluk öncesi öğrenci ve öğretmenleri de şenliğe yoğun ilgi gösterdiler.

Programa Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına katılan Şube Müdürü Faruk Arslan programda emeği geçenleri kutlayarak, “Geçtiğimiz yıllarda ‘Sevginin Evrensel Dili Ninnilerimiz’ konulu uluslararası bir projeyle kendini gösteren Hacı Sabancı Ortaokulu Okul Öncesi sınıfı bir kez daha fark yaratan bir etkinliğe imza atmıştır. Şunu belirtmeliyim ki, gerek hazırlık aşaması ve içeriği ve gerekse sunumu bakımından bu kapsamda bir bilim şenliğine çok büyük imkanlara sahip özel okullarda dahi rastlamak pek mümkün değildir. Bu itibarla emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi özellikle tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Geleceğin Oktay Sinanoğlu’larından Bilim Şenliği

Etkinlik hakkında bilgi veren Okul Öncesi Öğretmeni Havva Geylan da Bilim Şenliği düzenlerken, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini, merak duygularını geliştirmeyi ve aile katılımını sağlayarak çocukların velileriyle ilişkilerini desteklemeyi amaçladıklarını belirterek, “Bilim Şenliğimizi yakın zamanda kaybettiğimiz dünyaca ünlü bilim insanımız Oktay Sinanoğlu anısına atfettik. Dilerim, bu yavrularımız içerisinden daha nice Oktay Sinanoğlu’lar çıkacak. Kısıtlı imkanlarımızla fakat büyük özveriyle çalışarak çok güzel bir etkinlik ortaya koyduk. Bütün öğrencilerimizi ve aileleri el birliğiyle çok önemli bir performans sergilediler. Gerçekten daha önce hiç yapılmamış güzel bir şenlik ortaya koyduk. Şenlik süresince öğrencilerimizin gözlerindeki parıltı ve velilerimizin heyecanının bütün yorgunluğumuza değdiğini düşünüyorum. Hazırlık aşamasından şenliğimizin tamamlanmasına kadar emeklerini esirgemeyen okul öncesi öğretmen arkadaşlarım Yasemin Ünlü ile Berin Üstoğlu’na, velilerimize ve tabii ki küçük bilim insanı öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca şenliğimize katılarak bizleri onurlandıran İlçe MEM Şube Müdürümüze, çevre okullardan iştirak eden öğretmen ve okul müdürlerimiz ile okul idarecilerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.

image002-067.jpgimage003-057.jpgimage004-038.jpgimage006-014.jpgimage007-010.jpgimage008-010.jpgimage010-003.jpgimage014-002.jpgimage015-003.jpgimage017-002.jpgimage025.jpgimage019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.