Kendine hizmetli dahi atayamayan kurum

Kendine hizmetli dahi atayamayan kurum

Genel kurulu ve yönetim kurulu olup da hizmetli dahi atayamayan kurum hangisi? Kamu kurumlarının atama ve yerdeğiştirme sistemi üzerine bir yazı

Yenişafak'tan Ahmet ÜNLÜ'nün yazısı;
 

Bazı kamu kurumları vardır ki icra ettiği misyonla teşkilat yapısı uyum göstermez. Bu yazımızda böyle garip bir yapı arzeden bir kurumu ele alacağız.

Garip ama hem tüzel kişiliği hem genel kurulu hem de yönetim kurulu olan ve dahi özel hukuk hükümlerine tabi bir kurumun genel müdürü ve yönetim kurulu hiçbir personelinin atamasını yapamıyor, yerlerini dahi değiştiremiyorsa bu kurumun garip bir yapısının olduğunu söylemek için müneccim olmaya gerek yoktur. Fazla merak uyandırmadan kurumun adını söyleyelim; "Kredi ve Yurtlar Kurumu." Maalesef böyle devasa bir kurumun genel müdürü bakan yetkisi olmadan hizmetlisinin dahi yerini değiştiremiyor. Bu kurumun bakanlığın merkez teşkilatı olmadığını da açıkça belirtelim de yanlış anlaşılmasın. Bu kurum bakanlığın bağlı kuruluşudur.

Bu Kurumdaki bütün atamaları bakan yapıyor

Bu kurumun çok büyük bir teşkilatı olduğunu da ifade etmek isteriz. 20 bölge müdürlüğü ve bu bölge müdürlüklerine bağlı yüzlerce yurt müdürlükleri bulunmaktadır. Daha net ifadelerle Kurum, 30.06.2015 tarihi itibarıyla 81 il, 161 İlçe ve 2'si yurt dışında olmak üzere 548 yurtta 384.773 yatak kapasitesi ile hizmet veren devasa bir yapıya sahiptir.

Hal böyle iken bu kurumdaki bütün personelin atama yetkisi bakana ait. Yanlış duymadınız bakan yetki vermediği sürece genel müdür veya yönetim kurulu hizmetlinin dahi yerini değiştiremez.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni Şafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.