Kılıçdaroğlu: Davutoğlu iyi polisi oynuyor

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu iyi polisi oynuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyaya yönelik baskı konusunda ise "Gobbels taktiğinin uygulandığını" savunan Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu iyi polisi oynuyor" dedi.

Temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica'yla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine faili meçhul cinayetlerle ilgili davada sanıkların beraat etmesini değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Faili meçhul cinayetlerin araştırılması için 24 kez önerge verdik, bu önergeler AKP'nin oylarıyla reddedildi. Siz davaları sürekli olarak belli yerlere öteliyorsunuz. Eskişehir'deki bir davayı 'güvenlik yok' deyip Kayseri'ye, Kayseri'deki bir davayı da 'güvenlik yok' diyerek Eskişehir'e getiriyorsunuz. Nasıl olur, böyle bir şey olabilir mi? Davanın yerinde görülmesi gerekiyor.

"ÜÇÜNCÜ SINIF DEĞİL, BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİYE LAYIĞIZ"

Türkiye'nin demokrasi konusunda iyi bir sınav vermesi gerekiyor. Faili meçhul cinayetleri siz yargı kararıyla kapatırsanız o ülkeden demokrasiden de özgürlükten de insan haklarından da söz edemezsiniz. Türkiye'nin demokrasi konusunda iyi bir sınav vermesi gerekiyor. Türkiye, üçüncü sınıf bir demokrasiye değil, birinci sınıf bir demokrasiye layık bir ülkedir" dedi.

"İLK KUTLAYAN BİZ OLURUZ"

Terör sorunuyla ilgili de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Bu sorunun onların yöntemiyle çözülemeyecini defalarca ifade ettik. Aynı yöntemle ısrar ediyorlar, kendileri bilir. Bu yöntemle çözerlerse ilk kutlayan biz oluruz. Bu yöntemle çözülemeyeceğini defalarca ifade ettim" diye konuştu.

"MEDYAYA YÖNELİK BASKI"

Medyaya yönelik baskılarla ilgili bir soruya da yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hangi iktidar medya üzerine baskı kuruyorsa o iktidarının ülkeye demokrasi getirme gibi bir görevinin olmadığı ortaya çıkar. Medyadan niye korkuyorsunuz? Beğenmezsiniz almazsınız, beğenmezseniz televizyonu izlemezsiniz. Siz bilinçli olarak medya gruplarının üzerine giderek onları susturmak, yazarlarını kapı önüne koymak, iktidarın savunuculuğunu yapan bir medya yaratmak istiyorsanız...

"TÜRKİYE'YE FELEKATİ GETİRİR"

Bu sorun Türkiye'nin en temel sorunlarından bir olmaya aday. Biz bundan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Medya rahatlıkla yazabilmeli, eleştirebilmeli. Hükümetin eleştirilmediği bir medya ordusu Türkiye'ye demokrasiyi değil, Türkiye'ye felaketi getirir. Açık ve net söylüyorum. Eğer medya özgür değil, halkın haber alma kanalları tıkanıyorsa o ülkede demokrasi olmaz, o ülke açık açık baskıcı bir yönetime gider.

"GOBBELS TAKTİĞİ İZLENİYOR"

Gobbels taktiği izleniyor. İyi polis-kötü polis oyunu oynanıyor. İyi polisi gördüğüm kadarıyla Sayın Davutoğlu oynuyor. Demokrasi, özgürlük, insan hakları, herkesin güvencesiyiz...

Belli medya organlarında açıkça suçlanıyor, yazarlar açıkça suçlanıyor, gazete patronları açıkça tehdit ediliyor. Bu benim aklıma bugüne kadar hiç gelmeyen bir olaydı. Bu cüreti nereden alıyorlar, bu desteği nereden alıyorlar?

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI

Sayın Davutoğlu'na çağrı yapıyorum. Sen bu söylemlere destek veriyor musun, bu söylemlerden yana mısın? Sayın Davutoğlu'nun kamuoyu önüne çıkarak açıkça deklare etmesi gerekiyor. Medya çalışanlarının, medya patronlarının biraz dik durması lazım. Medya baskıya karşı ortak ses çıkarmalıdır."

"KONGRE OCAK AYINDA"

Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan kongre tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine ise "Olağan da olsa olağanüstü de olsa zaten ocakta olacak. Zaten süreç başlamış vaziyette. Süreci ocak ayında noktalayacağız. CHP'de karışıklık... Ne karışıklığı? Kişi çıkıyor 'Ben genel başkanlığı adayım' diyor. Bundan daha doğal ne olabilir? Her CHP'li doğal olarak kendisini genel başkan adayı olarak görebilir, görmelidir de zaten. Genel başkanların görevi, yeni genel başkan adaylarına yol açmaktır. O aday oldu, ben onun yolunu keseyim... Bu eski hastalıklardır, bu eski hastalıklardan siyaseti kurtarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.