Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "istifa edecek misiniz" sorusuna bakın ne cevap verdi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "istifa edecek misiniz" sorusuna bakın ne cevap verdi!

 

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;
"7 Haziran'da nasıl milli iradeye saygılıysak bu seçim sonuçlarına da aynı derecede saygılıyız. Bu konuda kimsenin bir endişe duymamasını istiyorum.

CHP, seçim öncesi yaptığı çalışmalardan ve ortaya koyduğu tablodan olumsuz bir tepki almamıştır. Şunu yanlış yaptınız diye olumsuz bir tepki gösterilmemiştir. CHP'de yaşanan değişim olumludur ve kararlılıkla devam edecektir. Ortaya çıkan tabloda asıl değerlendirilmesi gereken şu arkadaşlar: Güç ve hukuk... Bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor. İktidarda olanlar gücü ve toplumda da hukuku temsil eder. Bütün iktidarların, hukukun üstünlüğü kavramına özen göstermesi ve uyması gerekiyor. Gücün zehirlenmemesi lazım. Eğer böyle olursa toplum derin tramvalar yaşar. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi söylemek istiyorum. 

"KİMSE ENDİŞE DUYMASIN"
Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemesi gerekiyor. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk. Bundan sonra da mazlumun yanında olmaya aynen devam edeceğiz. Topluma hukukun üstünlüğünü hatırlatmanın yolu da budur. Türkiye'nin geleceği açısından kimse endişe duymasın ve kaygılanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren CHP'dir, güçlendirecek olan da CHP'dir. Gücün hukukla dengelenmesi gerektiğini söyleyen de CHP'dir. Hiçbir gücün hukukun üstünde olmadığını da gösteren CHP'dir. 

"İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?"
CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getiren parti CHP'dir. Kimsenin endişesi olmasın, kurallar neyse onlar aynen işleyecektir. Oyumuz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz. Başarının ölçüsü iktidar olmaktır. Bir kurultay süreci devam ediyor ve bu yetkili kurullarda değerlendirilecektir."

Yani seçimin her zaman olduğu gibi kaybedeni yok:)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.