Kılıçdaroğlu: Vallahi dedikodudan bıktım

Kılıçdaroğlu: Vallahi dedikodudan bıktım

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Mesele bitmiştir. Vallahi dedikodudan bıktım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluMeclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini bir an önce vermesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin uzun süre geçici hükümetle yönetilmesi doğru değil. Geçici hükümet uzun süre devam edemez, kalıcı karar alamaz. Hem içeride hem dışarıda devasa sorunumuz var" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kime hükümeti kurma görevi vereceğini bilmediğini söyledi.

CHP Lideri, Meclis Başkanlığı seçimi nedeniyle yaşanan tartışmalarla ilgili de konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Mesele bitmiştir. Eski hastalıklardan kurtulmamız lazım. Vallahi dedikodudan bıktım. Koalisyon için 14 maddelik ilkelerimiz hazırladık ve açıkladık. Maddelerden birisi taşeron işçiliği kaldırması... Bunları açıkladık. Kanayan bir yara var ve tamir edilmesi gerekiyorsa üzerinde durmalıyız.

''DOĞAL BİR GECİKME DEĞİL''

Gecikme doğal bir gecikme değil, Sayın Cumhurbaşkanının bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor. Yeminler edildi Meclis Başkanı seçildi Divan'ın oluşması için de üzerimize düşeni yaptık.

''GEÇİCİ BİR HÜKÜMET UZUN SÜRE DEVAM EDEMEZ''

Türkiye'nin uzun süre geçici bir hükümetle yönetilmesi doğru değil. Bir an önce hükümetin kurulması lazım. Eğer koalisyon oluşmayacaksa seçime gidilir gereken yapılır. Geçici bir hükümet uzun süre devam edemez. Sağlıklı karar alamazlar.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.