Kılıçdaroğlu'ndan sendikacılara sert sözler

Kılıçdaroğlu'ndan sendikacılara sert sözler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş kurulunda sendikacılara çattı! Üzerlerindeki korkuyu atmaları gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, aksi halde kapılarına kilit vurulacağını iddia etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk- İş'e tepki gösterdi, iktidara karşı seslerini yükseltmelerini istedi. Türkiye'de etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, AB'nin Türkiye'ye aktaracağı 3 milyar dolarlık kaynağın, Suriyeliler'in Avrupa'ya geçişini engellemek için verildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan Türk-İş Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Sendika başkanlarından baskılara itiraz etmelerini, omuzlarındaki korkuyu atmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu;

"Siz emekçisiniz. Emeğin hakkını savunuyorsunuz. Sizin kaybedecek neyiniz var Allah aşkına. İktidara teslim olan bir sendikal hareket olabilir mi? Siz bir kanunu uygulamayın bakalım nasıl gidiyorsunuz Silivri'ye. Onlar Anayasa uygulamıyorlar. Hiçbir şey de olmuyor. Şimdi hukuk bana göre var, onlara göre yok. Kanun benim için var onlar için yok.

"ANKARA'DAKİ BEYLERİN BU EGEMENLİĞİ NEREDEN GELİYOR?"

Bu Ankara'daki beylerin bu egemenliği nereden geliyor? Kim bu cesareti veriyor onlara? Emin olun kusura bakmayın o cesareti sizler veriyorsunuz. Gelip güzel güzel konuşuyorlar eyvallah. E çıkıp birimiz bir şey sormalıyız ya. Arkadaş bu ekonomik sosyal konsey 3 ayda bir toplanırdı. Hadi 3'ten vazgeç. 6 ay ya da yılda bir kez toplansın. Yav 7 yıldır toplanmıyor. O zaman bu anayasal kurumu niye anayasaya koydunuz? Kanunu niye çıkardınız?

"TÜRKİYE'DE, ETNİK KİMLİK, İNANÇ, YAŞAM TARZI ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR"

Siyasetin ana konusu sorunları çözmektir. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmak değildir. Hepimizin saygı duyması gereken alanlardır. Elinizi vicdanınıza koyun. Türkiye'de, etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılıyor. Bu da ayrışmaya bölünmeye götürüyor. Komşumuzun, arkadaşımızın kimliğini sorguluyoruz. Biz böyle değildik.

"İSLAMİLİK ARAŞTIRMASI SONUCUNA GÖRE TÜRKİYE 103. SIRADA YER ALIYOR"

İslamilik araştırması sonucuna göre, İslami kurallara, yani bizim inandığımız o temel değerlere en çok uyan 3 devlet var. Sırasıyla Yeni Zellanda, Lüksemburg, İrlanda. Türkiye 103. sırada yer alıyor. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun. Neden Türkiye bu halde. Neden sorgulamıyoruz?"

"BANA NE ORTADOĞU BATAKLIĞINDAN NİYE GİDİYORUZ, SİLAH GÖNDERİYORUZ"

Defalarca söyledim ne işimiz var Ortadoğu bataklığında? Bana ne Ortadoğu bataklığından. Niye gidiyoruz, silah gönderiyoruz oralara? Neden Müslüman'ı, Müslüman'a kırdırıyoruz? Defalarca söyledim. Efendim siz Esadcısınız. Yav banane Esad'tan kardeşim.

"SURİYELİLER GELMESİN BİZE SİZE 3 BUÇUK MİLYAR EURO"

Şimdi Avrupalılar ne diyorlar? Aman ha Suriyeliler gelmesin bize. Size 3 buçuk milyar Euro vereceğiz bakın. Türkiye toplama kampı mı? Bu göç iki şekilde engellenir. Bir insan ölümü göze alarak ben Almanya'ya, İngiltere'ye…gideceğim diyorsa onun önüne duvar da örseniz o adam gider. Birinci şart Suriye'de iç savaşı bitireceksiniz. İkinci şart elinizi cebinize atacaksınız Suriye'yi yeniden onaracaksınız. Avrupa'daki beyler rahat edecek. Biz sıkıntısını yaşayacağız. Olmaz böyle bir şey. Dış politika hamaset kaldırmaz. Dış politikada ülkelerin çıkarları vardır."

(internethaber.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.