KİM DOĞRU, BAŞBAKAN MI, ÖMER DİNÇER Mİ?

KİM DOĞRU, BAŞBAKAN MI, ÖMER DİNÇER Mİ?

KİM DOĞRU, BAŞBAKAN MI, ÖMER DİNÇER Mİ?

Açık liselere kimlerin gideceği konusunda Başbakan Erdoğan ile, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Farklı açıklamalar yapmaktadır. İki açıklamada aşağıda verilmiştir.

 

BAŞBAKAN R. TAYYİP ERDOĞAN:Açık lise ile ilgili birtakım şikayetler aldık. Açık lise ile ilgili 18 yaş üstü bir kayıt söz konusu değildir. Ortayı bitirdikten sonra isteyen aynı şekilde açık liseye de gidebilir. Bunun için 18 yaşın bitmesi kaydı söz konusu değildir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Yok, hayır. Bir kere, birinci sınıftan 12’nci sınıfın sonuna kadar çağında olan bütün nüfus okullarda örgün öğretimde olacaklar. Bizim açık liselerimize gidenler, daha önceden lise eğitimi zorunlu olmadığı için devam edemeyen, ama açık öğretime gideyim diyen öğrenciler, efendim yaşı geçmiş olan, çağ nüfusunun üstünde olan insanlar yahut da 2 yıl ığı mı, üst üste kaldıktan sonra artık onu okula belirli bir yaşı aştığı için sınıfa sokmayacağımız çocuklar devam edebiliyorlardı. Dolayısıyla biz, açık orta okulu da, açık liseyi de çağ nüfusunun dışında artık örgün öğretime alamayacak insanlar için düşünüyoruz, diğer çocuklarımızın hepsi sınıflarda olacaklar.”

Aynı konuda Başbakan ile Milli Eğitim Bakanının bir birine zıt iki farklı görüş ifade etmesi, eğitim-öğretime ne kadar ciddiyetsiz yaklaşıldığını göstermektedir.

Bu durum ilk defa yaşanmamaktadır. Ömer Dinçer oluşturulacacak 5. Sınıflara sınıf öğretmenlerinin girmeye devam edeceğini açıklamış, Başbakan ise, 5. Sınıflara branş öğretmenlerinin gireceğini söylemişti. Başbakan’ın açıklaması hayata geçmiş, 5. Sınıflara branş öğretmenlerinin girmesi esas alınmıştır.

Türk Eğitim sen olarak, merakla bekliyoruz, açık lisede hangi uygulama esas olacak, Başbakan’ın açıkladığı mı, Ömer Dinçer’in açıkladığı mı?

Bu durumda, Türk Eğitim Sen olarak, eğitim çalışanları ve vatandaşlarımız adına, şu soruyu sormaya hakkımız olduğunu düşünüyoruz: Böyle bir Milli Eğitim Bakanının hangi açıklamasına güven duyarak, inanacağız? Umarız bu defa, Başbakan değil, Ömer Dinçer’in söylediği doğru çıkar. Aksi takdirde, sayın Ömer Dinçer bir kere daha çuvallamış olacaktır.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.