Kimlerin açık liseye gideceği belli değil

Kimlerin açık liseye gideceği belli değil

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, açık liselere kimlerin devam edeceğinin hala belli olmadığını belirtti.

Ceylan, “Okullar açıldı, lütfen şu açık lise işine bir düzen getirilsin artık” dedi.

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, açık liselere kimlerin kayıt yaptıracağının hala belirsiz olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 Ağustos’ta yayınladığı genelgede yer alan “İlköğretimden mezun olan tüm öğrencilerin genelgedeki açıklamalar doğrultusunda örgün ortaöğretime kaydedilmesi” açıklamasına dikkat çekerek, bu durumda ilköğretimden mezun olan öğrencilerin açık öğretime değil örgün ortaöğretim kurumlarına kaydedilmesi gerektiğini ifade etti.

Soru cevap kitapçığında bununla çelişen ifade var

Ancak, bu genelgenin ardından Bakanlığın 4+4+4 kademeli eğitim sistemine ilişkin soru ve cevaplarında bununla çelişen açıklamaları olduğunu belirterek, şu örnekleri verdi:

“Soru 75: Ortaokullardan sonra Açık Lise uygulaması nasıl olacak?

Cevap 75: Lise eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Ortaokulu bitiren öğrenciler 2012–2013 öğretim yılından itibaren liselere devam etmek zorundadırlar. Lise eğitimine devam mecburi olup devam etmeyenlere mevcut idari tedbirler uygulanacaktır. Ancak bilindiği gibi yeni düzenleme ile ortaokulu tamamlayanlar veya liseye devam edenler isterlerse zorunlu eğitimlerini yaygın lise öğretiminde (açık lise) tamamlayabileceklerdir.

Soru 20: 2011 - 2012 eğitim – öğretim yılında 8’inci sınıf öğrencileri liselere nasıl geçecek?

Cevap 20: 2011 - 2012 eğitim ve öğretim yılında 8’inci sınıfta okuyan öğrencilerden Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan ortaöğretim kurumlarından herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler ile bu sınava katılmayan öğrencilerin tamamının ilçe yöneticilerimizin koordinasyon ve takibi sonucunda tercihleri ve kapasite imkanları çerçevesinde genel liselere, imam hatip liselerine ve mesleki ve teknik liselere kayıt yaptırmaları sağlanacak ve bu e-okul sisteminden takip edilecektir.”

Kime inanacağımızı şaşırdık

Ceylan, kafaları karıştıran bir diğer ifadenin Başbakan’dan geldiğini ifade ederek, “Sayın Başbakanımızın öğretim yılı açılış konuşmasındaki açıklamalarıyla yine kafamız karıştı. Çünkü Başbakanımız ortaokulu bitiren herkesin açık liseye gidebileceğini ifade etti” diye konuştu.

Ceylan artık bu konuda bir düzenlemenin yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Artık kime, neye inanacağımızı şaşırmış durumdayız. Bir veli bu konuda soru sorduğunda verecek cevap bulamıyoruz. Okullar açıldı, lütfen şu açık lise işine bir düzen getirilsin artık. Herkesin açık liseye gitmesinin yolu açıksa 29 sayılı genelgedeki ifade iptal edilsin” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.