Kimlik soran öğretmene sivil polis şiddeti

Kimlik soran öğretmene sivil polis şiddeti

Konya’da iddiaya göre sivil polis, sokakta eşini bekleyen öğretmenden kimliğini sordu.

Konya’da iddiaya göre sivil polis, sokakta eşini bekleyen öğretmenden kimliğini sordu. Öğretmen ise “Önce siz polis kimliğinizi gösterin.” dedi. Bu sebeple başlayan tartışma üzerine 5 polis, öğretmeni eşi ve çocuklarının önünde kelepçeledi. Darp edilen öğretmen, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Konya'da cadde üzerinde eşini bekleyen bir öğretmen, kendisine kimlik soran şahsa polis kimliğini göstermesini isteyince şiddete maruz kaldı. Şehrin en işlek caddelerinden birinde güpegündüz yaşanan olay, cep telefonuyla da görüntülendi. İddiaya göre, 5 Temmuz günü eşini bekleyen Mehmet Uçar'ın yanına sivil kıyafetli bir kişi yaklaşıp kimliğini göstermesini istedi. Bunun üzerine Uçar, karşısındaki kişiye kim olduğunu sordu. Polis olduğunu belirtmesi üzerine Uçar, "Kimliğinizi gösterir misiniz?" dedi. Bunun üzerine sivil polis hızlı bir şekilde cüzdanını açıp kapattı. Kimliği göremediğini ve tekrar göstermesini istemesi üzerine bir anda çevrede bulunan 5 kişi Mehmet Uçar'ın üzerine çullandı. O sırada olay yerine gelen Müge Uçar ise sivil polislerin eşini kelepçeleyip darp etmesini cep telefonuyla görüntüledi.

Gözaltına alınan öğretmen, sağlık kontrolü ve karakoldaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Uçar, daha sonra polisler hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Eşi ve çocuklarının gözü önünde kelepçelenmeyi hak edecek bir suç işlemediğini söyleyen Mehmet Uçar, “Olaylar gerçekleşirken araç içinde bulunan üç çocuğum ağlayıp çığlık atıyordu. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu, akşam yalnız uyuyamıyorlar.” diye konuştu. Müge Uçar ise olayı şöyle anlattı: “Polis memurlarına eşime neden kelepçe taktıklarını sordum. Bana cevap olarak ‘eşimden kimlik istediklerini ama vermediğini’ söylediler. Halbuki eşim, yanında bulunan başka bir polis memuruna kimliği vermişti, bu da zaten çektiğim görüntülerde net bir şekilde belli oluyor. Çekim yaptığım için polisler elimdeki cep telefonumu almak için hakaret edip beni de tartakladılar. 2 ve 9 yaşında olan çocuklarım caddede yürürken polisleri görünce ‘anne, babamı dövmeye mi geliyorlar’ diye korkuyorlar. Huzurumuz bozuldu, ben de hakkımı aramak için gereken yerlere şikâyette bulunacağım.” Konya Emniyet Müdürlüğü ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

http://www.zaman.com.tr/gundem_kimlik-soran-ogretmene-sivil-polis-siddeti_2230121.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum