Koç Üniversitesi LSGL üyesi oldu

Koç Üniversitesi LSGL üyesi oldu

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Küresel Hukuk Fakülteleri Derneği üyesi oldu.

Küresel Hukuk Fakülteleri Derneği (Law Schools Global League - LSGL), üyelik için Türkiye’den Koç Üniversitesi’ni davet etti.

Hukuk alanındaki bilimsel araştırmalarda nitelikli ve yenilikçi yaklaşımları hayata geçirmeyi amaçlayan Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hem Türkiye’de hem de yakın bölgede Küresel Hukuk Fakülteleri Derneği (Law Schools Global League - LSGL) üyeliğine girmeye hak kazanan ilk ve tek kurum oldu.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi, dünya çapında öncü 25 üye okuldan oluşan Küresel Hukuk Fakülteleri Derneği (Law Schools Global League - LSGL) üyesi olmaya hak kazandı. Dönem Başkanı Sao Paulo Fundacao Getulio Vargas Dekanı Prof. Oscar Vilhena Vieira ve Tilburg Hukuk Fakültesi Eski Dekanı Prof. Randall Lesaffer’den 2012 yılında üyelik daveti alan Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi, böylece LSGL’ye Türkiye’den katılan ilk ve tek kurum olma unvanına sahip oldu.

21 Haziran 2012 tarihinde kurulan LSGL’nin üyeleri arasında, her kıtadan farklı hukuk kültürüne sahip ülkelerdeki seçkin hukuk fakülteleri yer alıyor. Birlik, hukuk araştırmalarında ve öğretiminde uluslararası akademik işbirliğine ve farklı hukuksal deneyimlerin bilimsel çıktılarına odaklanıyor. Araştırma ve eğitim kalitesi bakımından yüksek akademik çıtaları ve koşulları sağlayan fakültelerin aday gösterildiği hukuk araştırmaları ve öğretimi derneği olan LSGL, her yıl amaçlarına yönelik olarak farklı ülkelerde akademik bilimsel konferanslar, yaz okulu ve idari toplantılar olmak üzere bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinliklere sadece üye kurumların katılımcıları kabul ediliyor.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.