Koca Yürekli Adama Şeref Madalyası

Koca Yürekli Adama Şeref Madalyası

TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE TAHT KURDUNUZ

Diyarbakır’da Pazar alış verişi sırasında eşinin yanı başında alçakça şehit edilen Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun ailesine bağışladığı eviyle Türk halkının gönlünde taht kuran sıva ustası Ali Dal’a Türkiye Astsubaylar Sendikası tarafından Türkiye Kamu-Sen toplantı salonunda düzenlenen törenle şeref madalyası verildi.

Türkiye Astsubaylar Sendikası Genel Başkanı Doç. Dr. Ahmet Zengin törende yaptığı konuşmada, “Değerli Ali Dal kardeşimizi burada misafir etmekten çok mutluyuz. Sergilediği bu davranışla bize insanlığı ve vatanına her şeyini vakfetmeyi öğretmiştir. Alçakça bir pusuyla eşinin yanında vurularak şehit edilen Astsubay Nejdet Aydoğdu kardeşimizin ailesine uzanan bu temiz el Türk milletinin elini temsil eder niteliktedir.

Yıllarını gurbet ellerde geçiren, dişinden tırnağından artırarak öz vatanında kendisine bir daire alan Ali Dal’ın şehit ailesine uzattığı bu el herkese örnek olmalıdır. Biz Türkiye Astsubaylar Sendikası olarak Türk milleti adına kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah hem bu dünyada hem de ahir yaşamda kendisini ve ailesini mutlu kılsın.” dedi.

Eskişehir’deki evini şehit ailesine bağışlayarak Türk halkının duygularına tercüman olan sıva ustası Ali Dal ise, “Bizim için canlarını veren şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Birlik ve beraberlik içinde olalım, başka diyecek bir şeyim yok, Allah'ım bu vatanı bizlere bağışlasın.” dedi. Törenin ardından Türkiye Astsubaylar Sendikası Genel Başkanı Doç Dr. Ahmet Zengin Ali Dal’a şeref madalyası ve beratını takdim etti.

 

KONCUK: TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE TAHT KURDUNUZ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, “Ali Dal kardeşimizin şehit ailemize yaptığı örnek davranış günlerdir Türk milletine duygu patlaması yaşatmış, hepimizi gözyaşlarına boğmuştur. Sergilenen bu örnek davranış, bizi bölmek isteyenlerin suratına bir tokat gibi yapışmış ve bu milletin birbirine sımsıkı bağlarla bağlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu fedakarca davranış adına Ali Dal kardeşimiz ve ailesine Türk milleti adına teşekkürlerimi sunuyor, Türkiye Astsubaylar Sendikasını da böylesine şerefli bir madalyayı yüreği kocaman olan bu kardeşimize verdikleri için tebrik ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.