Komiser yardımcılığı sınav sonuçları

Komiser yardımcılığı sınav sonuçları

Komiser yardımcılığı sınav sonuçları açıklandı, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) İlk Derece Amirlik Eğitimi Öğrenci Adayı Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca Emniyet Teşkilatının amir ihtiyacını karşılamak amacıyla lisans mezunu polis memurları, başpolis memurları ve kıdemli başpolis memurları arasından (950) erkek ve (50) bayan olmak üzere toplam (1000) İlk derece amirlik eğitimi adayı alınacaktır. Bu hususta Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 29 Kasım 2015 tarihinde 81 il merkezinde yapılan yazılı sınav (39760) adayın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Yapılan yazılı sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden açıklanmıştır.

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 17. Maddesinin 3. Bendinde "Yazılı Sınav Sonucuna göre; belirlenen başarı puanı aşmak koşuluyla, en yüksek puandan başlamak üzere bu gruba ayrılan PAEM öğrenci kontenjan sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır" hükmü gereğince adayların başarı sıralaması en yüksek puandan aşağı doğru yapılmıştır. Başarılı sıralamasına giren adaylar ileriki tarihlerde yapılacak olan Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınavlarına çağırılacaklardır.

Adaylar yazılı sınav sonuçlarını, Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve sicilini girerek öğrenebileceklerdir. Bu açıklama, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacaktır.

TarihTarafAçıklama
08.12.2015ÜNİVERSİTESınav Sonuçlarının AKADEMİ' ye İletilmesi
08.12.2015AKADEMİSınav Sonuçlarının ADAY' lara Duyurulması
09/10.12.2015ÜNİVERSİTESınav Sonuç İtirazlarının (Maddi Hataya Dair) Alınması (http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/)
14.12.2015ÜNİVERSİTESınav Sonuç İtirazlarının Değerlendirilmesi ve Sonuçların AKADEMİ' ye İletilmesi
15.12.2015AKADEMİİtiraz Sonuçlarının ADAY'lara Duyurulması

Başarılı adaylar, Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınavları için Sınav Giriş Belgesini

25 Aralık 2015 tarihinden itibaren http://www.pa.edu.tr adresinden alabileceklerdir.

İlk Derece Amirlik Eğitimi Öğrenci Adayı Yazılı Sınav Sonuçları İçin Tıklayınız.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.