Koncuk: 1 Mayıs'ta Kadıköy Meydanındayız

Koncuk: 1 Mayıs'ta Kadıköy Meydanındayız

KONCUK: 1 MAYIS’TA TÜRK-İŞ İLE BİRLİKTE KADIKÖY MEYDANINDAYIZ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde Türkiye Kamu-Sen’in Türk-İş’le birlikte Kadıköy meydanında olacağını söyleyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Sorumluluklarımız ne ise ona göre hareket edeceğiz” dedi. Koncuk, “ Bir ülke geleceğe fedakar insanların omuzlarında taşınır. Kuvayı milliye ruhuyla milli mücadeleyi yapanlar, Atatürk ve silah arkadaşları gibi. İşte tüm olumsuzluklara rağmen 90 yıldır ayaktayız. Sizlerin varlığıyla da geleceğe taşınacağız. Bu aziz millet hiç kimsenin siyasi ihtiraslarına kurban edilemez. Bunu bu millet elbette fark edecektir. Bunu hep birlikte başarabileceğiz. Bu mücadeleyi omuz omuza el birliği ile hesap kitap gütmeden yapacağız. Türkiye’nin bağımsızlığını, ilelebet  şan ve şeref içinde yaşayacağını İzmir’den haykırıyoruz.

Çalışma hayatı son derece sıkıntılı. Önümüzde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramı var. Gönül isterdi ki Türkiye deki tüm sendikalarla çalışma hayatının sıkıntılarının gündeme getirildiği bir şekilde kutlayalım ama göreceksiniz birileri çalışma hayatına dair tek bir şey söylemeyecekler. 1 Mayıs’ı heba edecekler, bölücü şarkılar söyleyecekler, terör örgütünün talepleri konuşulacak tartışılacak.

Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayıs’ın adına uygun Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanmasını istiyoruz. Sorumluluklarımız ne ise ona göre hareket edeceğiz. 1 Mayısta tüm Genel Başkanlarımızla birlikte ve üyelerimizle Türk-İş’le beraber Kadıköy’de olacağız. İsterdik ki tüm sendikalarla Taksimde kutlayalım ama birileri ne yazık ki terör örgütünün taşeronluğunu yapma derdinde.

Çalışma hayatı öyle tehdit altındaki milli birlik ve beraberliğimiz gibi. İş güvencesiz bir çalışan modeli ortaya koymak istiyorlar. Kamuda yeni bir çalışma sistemi oluşturulmak isteniyor. Memurların iş güvencesi birilerini o kadar rahatsız ediyor ki bunu da söylemekten çekinmiyorlar. Kamu çalışanlarının bu konuda ciddi bir mücadele sergilemesi lazım.

Mücadeleyi iktidarın su değirmenine su taşımaktan başka işi olmayan, adına sendika denilen yapılarla mı yapacağız? Bu mücadeleyi terör örgütünün taşeronu olmaktan başka hiçbir işi olmayan, çalışma hayatına dair hiçbir sorumluluk almayan sendikalarla mı yapacağız? Tek bir adres var oda Türkiye Kamu-Sen’dir.  Kamu çalışanlarının haklı mücadelesinin tek adresi biziz.

İzmir’den tüm kamu kamu çalışanlarına ifade ediyorum, ya hep birlikte mücadele eden bir sendikal anlayışı oluşturacağız ya da sarı sendikalara destek vererek tarihimiz boyunca kazanılmış en önemli hak olan  iş güvencemizi kaybedeceğiz. Bunun ortası yok. Bu sebeple Tüm kamu çalışanları bu çatı altında  buluşmalıdır.

Kamu kurumlarında yaşananları hep birlikte görüyor ve yaşıyorsunuz. Adına sendika diyenlere buradan sesleniyorum, siz olsanız olsanız sendikacılığın ancak yüz karası olursunuz. Utanmadan arlanmadan, insanları korkutarak ne yapmaya çalışıyorsunuz. Gelecek kaygısı yaşatarak sendikacılık yaptığınızı mı sanıyorsunuz? O korkuttuğunuz sindirdiğiniz kamu çalışanları bir gün sizin başınızı ezecek, sendikal alanda sizleri yok edecektir. Baskı ile zulüm ile payidar olunmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.