Koncuk: 4/C Sorununu Çözemeyenler Bedelini Ödemeli

Koncuk: 4/C Sorununu Çözemeyenler Bedelini Ödemeli

Toplu sözleşme sonrasında, "4-C'liler ve üniversiteli işçiler konusunda çalışma yapılacak" yönündeki açıklamaları hatırlatarak bu çalışmaların ne zaman yapılacağını sordu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Toplu sözleşme sonrasında, "4-C'liler ve üniversiteli işçiler konusunda çalışma yapılacak" yönündeki açıklamaları hatırlatarak bu çalışmaların ne zaman yapılacağını sordu.
 
İnsanlara umut dağıtmak onları bilinmezliğe terk etmektir" diyen Genel Başkan Koncuk, toplu sözleşme metnine sorumsuzca imza atanları sorumluluğa davet etti.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde; 

"Toplu Sözleşme kararıdır, "4-C ve üniversiteli işçiler konusunda çalışma yapılacak" Kimse tersini söylemiyor. Mesele çalışmanın ne zaman sonuçlanacağı.

Esas arıza, takvimi olmayan bir metne imza atarak,insanlara umut dağıtmak, onları bilinmezliğe terk etmektir. Bunu en başta söylemiştik.

Böyle bir anlayışı sadece 4-C'liler değil tüm memurlar değerlendirmelidir. Bir karar daha var, "Fiili hizmet zammı çalışılacak" diye, hani?

Ortada bir hata varsa, sorumlu da belliyse, birilerinin de çıkıp hesap sorma hakkı olmalıdır? Yapılması gereken, önce bu hakkı kullanmaktır.

Alan memnun, satan memnunsa, bu düzen devam eder. Suç varsa, ceza da olmalıdır. Bu genel bir kuraldır. Bu kural tüm alanları kapsar.

Esas yapılması gereken, toplu sözleşme metnine sorumsuzca imza atanları, sorumluluğa davet etmektir. Herkes hatasının bedelini ödemelidir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.