Koncuk: Anadolu Maceramız İstanbul'un Fethi İle Taçlanmıştır

Koncuk: Anadolu Maceramız İstanbul'un Fethi İle Taçlanmıştır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İstanbul’un fethinin 564. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı.

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İstanbul’un fethinin 564. Yıldönümü  nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı.

Genel Başkan İsmail Koncuk mesajında; 

 “Türk milleti olarak tarihin başlangıcından beri uğruna büyük mücadeleler verilen şehirler sultanı İstanbul’un kapılarının Türk ve İslam dünyasına açılmasının 564. yıldönümünü gururla kutluyoruz.  564 yıl önce İstanbul, askeri ve manevi olmak üzere iki yönlü bir fetih yaşamıştır. 29 Mayıs 1453 günü kazanılan zaferin askeri yönü, Fatih Sultan Mehmed’in “Ya ben İstanbul’u alırım ya da İstanbul beni”  sözleriyle ifade ettiği ve gemileri karadan yürüterek hayata geçirdiği kararlılık ve azmin; manevi yönü ise Topkapı’dan şehre girerken Bizans Patriğine hitaben “Ben Sultan Mehmed, sana ve arkadaşlarına ve bütün halka söylüyorum ki, bugünden itibaren ne hayatınız ve ne de hürriyetiniz hususunda benim gazabımdan korkmayınız.” fermanıyla ortaya koyduğu hoşgörü ve mütevazılığın bir sonucudur.   

1071 Malazgirt Zaferi ile başlayan Türk milletinin son Anadolu macerası, İstanbul’un fethi ile taçlanmış ve bu topraklar hızla dünyanın uzak uçlarından gelen soydaşlarımıza yurt olmuştur. Bu zaferlerin bir yansıması ise tüm Batı dünyasının Türkleri bu topraklardan çıkararak tarih sayfasından silmek adına başlattığı, yüzyıllar süren büyük akınlar olmuştur. Uzun süre boyunca Batı, her yolu deneyerek bu güzide şehrimize ve Anadolu’ya seferler gerçekleştirmiş, kahraman milletimiz her defasında bu saldırıları bertaraf ederek İslam coğrafyasının selametini sağlamıştır.    

Güzel yurdumuzun ve dünyanın incisi bu lütfun elimizden alınmak istendiği bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları da “Ya istiklâl ya ölüm” parolasıyla ortaya koydukları azim ve kararlılık sonucunda kazandıkları askeri başarıya; ““Hürriyet ihtimal ki zorla tesis olunur; fakat herkese karşı tolerans göstermekle muhafaza edilir.” sözüyle ifade ettiği hoşgörüyü de ekleyerek gerçekleştirdiği bir başka fetih sonrasında, bu toprakların Türk yurdu olduğunu bir kez daha dost düşman tüm dünyaya ilan edebilmiştir.  

Yaklaşık bin yıldır içimizden ve dışımızdan gelen saldırılara karşı direnerek kırıla kırıla, vurula vurula yürüdüğümüz bu tarih sahnesinde bugün yeni ve büyük bir saldırı dalgası ile daha karşı karşıyayız. Yurdumuz, içerinden ve dışarıdan çepeçevre kuşatılmış, müttefik bildiğimiz devletler can düşmanlarımızla kirli bir ittifak içine girmiştir. Bu kritik ve zorlu süreçte İstanbul’un fethi, çağlar ötesinden bugünümüze büyük mesajlar taşımakta; azim, kararlılık, inanç ve adanmışlığın her türlü olumsuzluğu yok edeceğinin, imkânsızı mümkün kılacağının en büyük ispatı olarak karşımızda durmaktadır. 

Bu vesile ile İstanbul’un fethini ve İslam’la müşerref olmasını tebrik ediyor, başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere fethin tüm askerlerini ve bu toprakları bizlere yurt yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, fethin 564. yılında bu fethe layık nesiller olabilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”

 

            İsmail KONCUK

            Genel Başkan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.