Koncuk: Atamızı Rahmet, Minnet ve Özlemle Anıyoruz

Koncuk: Atamızı Rahmet, Minnet ve Özlemle Anıyoruz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un, 10 Kasım dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un, 10 Kasım dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır.

Büyük lider, hürriyet mücadelemizin yolbaşçısı, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77’inci yılında O’nu minnet ve rahmetle anıyoruz.

Emperyalist işgalcileri topraklarımızdan defeden, ay yıldızlı al bayrağımızın vatanımızın her karışında onurluca dalgalanmasını sağlayan Türk’ün diriliş mücadelesine önderlik eden Atatürk; eşsiz kişiliği, bıraktığı değerli miras, ilke ve inkılâplarıyla kurduğu Cumhuriyet ve topluma yerleştirdiği demokrasi bilinciyle Türk Milletinin yolunu aydınlatmaktadır.

Kurtuluş ve kuruluşu gerçekleştiren milli kadro, Atatürk’ün önderliğinde, sadece yeni bir devleti vücuda getirmekle kalmadı, aynı zamanda milli irade, milli direnç, milli bilinç, milli birlik ve beraberlik gibi değerlerin gücüyle; barışın, huzurun ve milli varlığımızın mührünü de bu topraklara çıkmamacasına vurmuştur.    

Ancak ne yazık ki bugün;

Ulu Önder Atatürk’e ve O’nun emanetlerine hoyratça saldıranlar var bu ülkede..,

Özgürce aldığı her nefesi, elde ettiği en temel hakları, demokratik kazanımları, bağımsızlığımızın timsali al bayrağımızın himayesi altında sürdürdüğü onurluca yaşamını Atamız ve onun mübarek yol arkadaşlarına borçlu olduğunu unutanlar var bu ülkede..,

Mukaddes vatanımızın bölünmesine yol açacak girişimlere ön ayak olan, gafil odaklar ile işbirliği yapan, teröristi el üstünde tutan, terörist unsurlarla müzakereye oturan, terör örgütlerine sırtını dayadığını hoyratça dile getirenler var bu ülkede…

Üzülerek görüyoruz ki; onsuz geçen her yıl bir öncekini aratıyor. Cumhuriyetin temeline harç olan değerlerimiz, kurumlarımız her geçen yıl daha da yıpratılıyor, rencide ediliyor. Atamızın, silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin sayesinde yaşadığımız bu topraklarda bugün gözlerimizden yaş, yüreğimizden acı, evlerimizden ateş eksik olmuyor. Mehmetçiğimiz kalleş saldırılarla şehit ediliyor, masum insanlarımız vahşice katlediliyor. Gözünü kan, yüreğini kin ve nefret bürümüş, hayatını bu ülkenin paramparça edilmesine, ayrıştırılmasına, Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilmesine adamış ve küresel aktörlerin kuklası PKK, IŞİD ve başka terörist örgütler, Türkiye Cumhuriyet Devleti üzerinde hain hamlelerini birer birer yapıyor.

Fakat herkes şunu bilsin ki; ülkemize yılan gibi çöreklenen, salyalarını akıtarak sokaklarla kol gezen, bombalı saldırılarla bu milleti sindirmeyi ve yıldırmayı hedefleyen, insanlarımızın can güvenliği endişesi ile yaşamasına neden olan, huzurumuza kast eden, tek vücut olmamızı kabullenemeyen bölücü odaklar, çeteler ve bunların hain işbirlikçileri ve gafil destekçileri; bundan önce defalarca kez olduğu gibi, yine başaramayacaklardır.

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak; her zeminde, her koşul altında Büyük Atatürk’ün emanetlerini koruyarak, vatanımızın her karış toprağına gözbebeğimiz gibi bakacağız, teröristlere ve onların kalleş yapılanmalarına müsaade etmeyeceğiz, Atamızın bıraktığı değerlere sahip çıkacağız, Cumhuriyetimizi gelecek yüzyıllara taşıyacağız.

Gelecek nesillerin emanetini omuzlarında taşıyan Türk eğitimcileri olarak bilinmesini istiyoruz ki; Başöğretmenimiz Atatürk’ün açtığı kutlu yolda mücadelemizi yılmadan, yorulmadan ve asla yılgınlığa düşmeden sonsuza kadar sürdüreceğiz.

Bu vesileyle, devletimizin kurucusu büyük ve aziz Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77’inci yılında saygı, minnet, özlem ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Saygılarımızla.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.