Koncuk: Bakan Mı Büyük, Yoksa Müsteşar Mı?

Koncuk: Bakan Mı Büyük, Yoksa Müsteşar Mı?

Şube Müdürlüğünde Bakan Mı Büyük, Yoksa Müsteşar Mı?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, akşam saatlerinde ortaya çıkan, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifine sert tepki gösterdi. 

Genel Başkan İsmail Koncuk tarafından twitter hesabından yapılan o açıklama:

Daha önce şube müdürleri ile ilgili iptal kararlarını bypass etmek için çıkarılmak istenilen, ancak girişimlerimizle durdurulan kanun bir defa daha Cevdet Erdöl tarafından teklif olarak verilmiş.

Bilindiği üzere TES olarak açtığımız davayla 1709 şube müdürü atamasını iptal ettirmiştik. Müsteşar Yusuf Tekin tarafından bazı milletvekillerince TBMM'ye verilen kanun teklifi ile kazandığımız dava etkisiz kılınmaya çalışılmaktadır.

Böyle bir rezalet bugüne kadar görülmüş değildir. Müsteşar Yusuf Tekin',in inadı sebebiyle MEB yargı kararlarını uygulamakta direnmekte, kanun çıkararak yargı kararını işlevsiz bırakmak gayreti içindedir.

MEB Bölge idare mahkemesine itiraz etmiş, Sn Nabi Avcı yargının verdiği kararı uygulayacaklarını açıklamıştır. Bakan Avcı'nın sözüne rağmen böyle bir kanun teklifi vermek, Bakanın sözünü de havada bırakmak, bir anlamda Bakan Avcı'yı verdiği sözü tutmayan bir kişi durumuna düşürmektir. Müsteşar Yusuf Tekin şube müdürlüğü konusunu tamamen şahsileştirmiş, dediğim dedik anlayışı ile, Sayın Nabi Avcı'yı da ne duruma düşüreceğini hesaba katmadan bencilce davranmaktadır.

Daha önce açıklamış olduğu B planı devre dışı kalan Müsteşar Yusuf Tekin, anlaşılan B planından hala ümit kesmiş değildir. Şu yaşananları gördüğümde düşünmeden yapamıyorum, BAKAN MI büyük, yoksa MÜSTEŞAR MI?

Yakında göreceğiz, ancak sonuç ne olursa olsun hukuksuzluk kimseyi büyütmeyecektir. Allah doğrularla beraberdir. Mazlumun ahı, indirir şahı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum