Koncuk: İhraç ve Açığa Alma Konusunda Yeni Yaklaşımlar Sergilenmelidir

Koncuk: İhraç ve Açığa Alma Konusunda Yeni Yaklaşımlar Sergilenmelidir

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamudaki ihraçlar ve açığa almalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamudaki ihraçlar ve açığa almalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İhraçların 150 bin sayısına ulaştığını belirten Genel Başkan Koncuk, "Türkiye, alçak darbeye doğrudan destek vermiş olanlar hariç, gerek ihraç gerekse açığa alma konusunda artık yeni yaklaşımlar sergilemelidir" dedi.

Kaynağı belli olmayan ihbarların binlerce masumun canını yaktığını ifade eden Genel Başkan İsmail Koncuk, "Çözüm hukuka bağlı kalmaktır" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk;

"Kamuda 150 bin ihraç oldu.Şimdi komisyon kararı beklenecek, ancak komisyonun kriterleri değiştirme, yumuşatma yetkisi olacak mı? Bilmiyoruz.

Türkiye, alçak darbeye doğrudan destek vermiş olanlar hariç, gerek ihraç gerekse açığa alma konusunda artık yeni yaklaşımlar sergilemelidir.

MEB açıktakilerle ilgili zaman zaman yeni değerlendirmeler yapmakta iadeler olmaktadır.Yeterli midir? Hayır, ancak valiliklerden daha iyidir.

Şuan valiliklerde durum daha vahimdir.İnsiyatif kullanmaktan ısrarla kaçan hatta korkan valilikler iadelerde cimri davranmaktadırlar.

Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık bu konuda net bir talimat vermedikçe valiliklerde yaşanılan keyfiliklerin düzeleceğini söylemek zordur.

Banka, sendika üyeliği, kaynağı belli olmayan ihbarlar binlerce masumun canını yakmaya devam etmektedir.Çözüm hukuka bağlı kalmaktır.

Bizim geçmişimiz de,dünya görüşümüz de bellidir,kimseye verecek hesabımız ya da diyet borcumuz yoktur.Kaygımız masum insanları kaybetmektir.

Siyasi angajmanları gözünü kör etmemiş, zerre Allah korkusu, birazcık hak, hukuk kaygısı olan her insan yanlışları söylemekle mükelleftir.

Bu sebeplerle adaletin,hakkın, hukukun bu ülkede hala geçer akçe olduğunu tüm dünyaya göstermenin tam sırasıdır.Hakkı koruyalım,bize yakışır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum