Koncuk KPDK'da Önemli Talepleri Dile Getirdi

Koncuk KPDK'da Önemli Talepleri Dile Getirdi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPDK toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya, 4-C'li personelin kadroya geçirilmesi ve üniversiteli işçiler meselesinin bir takvime bağlanması konusunda net bir tak

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPDK toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya, 4-C'li personelin kadroya geçirilmesi ve üniversiteli işçiler meselesinin bir takvime bağlanması konusunda net bir takvim açıklanması gerektiğini ifade etti. 
 

Genel Başkanımız İsmail Koncuk,"4-C ve üniversiteli işçiler konusunda bu toplantıda bir şey söylemenizi bekliyoruz. Artık bu konuda Çalışma Bakanından bir söz duymak istiyoruz. 23 bin kişi olan 4-C meselesini bu kadar uzatmaya gerek yok. 

1 Kasım'dan önce verdiğiniz kararları hayata geçirmek anlamında ciddi çalışmalar yaptığınızı sayın Başbakan'da  söylüyor. Peki 4-C'liler ilgili alınan bu kararlar ciddiyetsiz mi ki, ne zaman hayata geçeceğini kimse bilmiyor. Çalışma Bakanı  olarak sizde 4-C'lilerin kadroya alınacağı tarihi bilmiyorsunuz. Bu heyet bugün ortaya bu görüşü koymalıdır ve tarih belli olmalıdır.

Üniversiteli işçiler meselesi. Bu da alınan bir karardır ama ortada birşey yok. Yani saldım çayıra, mevlam kayıra...Tarih verilen konular dahi sonuçlandırılmamışsa burada bir sıkıntı vardır. Tarih verilmeyen konularla ilgili kimsenin bilgisi zaten yok, çalışma yapılıp yapılmayacağını da kimse bilmiyor. 4-C ve üniversiteli işçiler meselesi ne zaman anlaşma maddesi gereği sonuçlanacaktır, bunu açığa kavuşturmamız lazım. Ortaya bir tarih konulsun ki, en azından bu hiçbir tarih olmamasından daha iyidir. Çalışma Bakanı olarak sizden artık net bir açıklama bekliyoruz" dedi.

Koncuk KPDK'da Önemli Talepleri Dile Getirdi

SOYLU: YENİ BİR KOMİSYON KURARAK SONUCA ULAŞMA GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ
Genel Başkanımız İsmail Koncuk'un ısrarlı tutumu karşısında 4-C ve Üniversiteli işçiler konusunu değerlendiren Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin başkanlığında kurulacak bir komisyonun bu konuda derhal çalışmalara başlayacağını belirtti. Soylu,"4-C meselesinde bir sonuca ulaşmak için çalışmalar devam edecek, süreci hızlandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bir adım daha atmamız gerekiyorsa bir adım daha atalım. Bakan yardımcımız Orhan Yeğin başkanlığında Devlet Personel Başkanlığımız ve Maliye Bakanlığımızın da içinde olacağı bu komisyon çalışmalarını sürdürecek ve bu konuların çözümü için süreci hızlandırma gayreti içinde olacaktır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.