Koncuk: Kurtuluşumuzun Anahtarı 27 Aralık 1919 Ankara Ruhu

Koncuk: Kurtuluşumuzun Anahtarı 27 Aralık 1919 Ankara Ruhu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  
"Kurtuluş Savaşı; Anadolu’nun düşmanlar tarafından işgal edilmesi üzerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yola çıkan bir avuç kahramanın, “Ya istiklâl ya ölüm” parolasıyla, nesilden nesile aktarılacak bir destana dönüştürdüğü ulvî bir mücadelenin adıdır. 

Savaşlardan savaşlara koşmaktan harap ve bitap düşmüş bir toplumu ayağa kaldırmak, bir amaca inandırmak ve bir hedefe yönlendirmek bir anlamda imkânsızı başarmak demekti. Bu yolda alevlenen özgürlük ve bağımsızlık ateşi, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla birlikte, organize ve fiili bir mücadeleye dönüştü. 

27 Aralık 1919 günü, 20 bin nüfuslu Ankara’da 40 bin kişinin Atatürk’ü karşılamak üzere Dikmen sırtlarına koşması milletimizin, bağımsızlığı uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunun da açık bir göstergesiydi.   

Bu bakımdan Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Anadolu insanının yeniden ayağa kalma azminin, bağımsızlık talebinin ve işgale direnme iradesinin ortaya konması açısından bir dönüm noktasıdır. O gün bugündür Ankara ile kahramanlık, fedakârlık, özgürlük ve cesaret birlikte anılır olmuştur. Bu nedenledir ki Ankara, ilelebet payidar kalması için canımızla, malımızla her türlü mücadeleye hazır olduğumuz Cumhuriyetimizin siyasi, kültürel ve sosyal anlamdaki ebedi merkezidir.   

27 Aralık 1919’da Türk milletinin Ankara’da ortaya koyduğu bağımsızlık talebi, Kurtuluş savaşımızın da parolasını ve ruhunu oluşturarak güzel vatanımızın bütün olumsuzluklara ve yokluklara rağmen Türk milleti tarafından bir kez daha fethedilmesini sağladı. 

Maalesef, yıllardır etrafımızda yürütülen hain planlar neticesinde, bugün ülke olarak sınırlarımız içinde ve dışında yeni ve farklı bir kurtuluş savaşı vermekteyiz. Askeri, siyasi ve ekonomik olarak kuşatıldığımız bu günlerde bizleri bir arada, ayakta tutacak ve zafere taşıyacak olan en önemli unsur, 27 Aralık 1919 günü Ankara’da ortaya konulan milli birlik ruhumuz, başarma azmimiz ve bağımsızlık kararlılığımız olacaktır. 

Bu nedenledir ki, bir darbe girişimi ile milli irademize kast eden hainlerin de huzurumuzu bozmayı amaçlayan terör örgütlerinin de bağımsızlığımızı elimizden almayı planlayan dış güçlerin de hedefinde, devletimizin ve birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Ankara vardır.   

27 Aralık 1919 günü milli mücadele için ayağa kalkan milletimizin sinesinden fışkıran bu ruha sahip çıkmak; ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşması ve vermekte olduğumuz bu ölüm kalım mücadelesinin zaferle taçlanması adına son derece önemlidir.   

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümünü kutlarken, özgürlüğün, milli mücadelenin, demokrasinin ve cumhuriyetin sembolü olan Ankara’nın temsil ettiği değerlerin; toplumsal, askeri, ekonomik, siyasal ve kültürel olarak yeniden ülkemizi aydınlığa çıkarması dileklerimle, yurt içinde ve dışında bu coğrafyadaki varlığımız, birliğimiz ve dirliğimiz için mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu vatan ve millet için canlarını ortaya koyan gelmiş geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyor, başta Ankaralılar olmak üzere bütün milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" 
 
             İsmail Koncuk
             Genel Başkan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.